Богдан је пронашао новог Богдана /видео/

© Фото : Јутјуб / Скриншот Омладински спортски каналТалентовани српски кошаркаш Богдан Зимоњић
Талентовани српски кошаркаш Богдан Зимоњић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2021
Пратите нас
Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте Хокс, скренуо је пажњу америчким универзитетима на талентованог српског бека Богдана Зимоњића који носи дрес Динамика са Дорћола.
Зимоњић, који има 18 година, један је од талентованијих српских бекова и у будућности би могао да израсте у одличног кошаркаша.
Америчкој јавности младог кошаркаша представио је ЕСПН-ов аналитичар Френ Фрашила чија је уска струка колеџ кошарка, те је на Твитеру написао да би универзитети требало да обрате пажњу на њега.
„Бек који иде испод радара, Богдан Зимоњић из Динамика. Бек из Србије висок 198 центиметара на последњих пет утакмица просечно бележи 23 поена и четири асистенције, док шутира 55 одсто из игре и 46 ван линије за три поена“, написао је Фрашила и подсетио да му је отац чувени кондициони тренер Предраг Бата Зимоњић.
Бата Зимоњић, верни сарадник Жељка Обрадовића, а сада Игора Кокошкова у Фенербахчеу, један је од најбољих српских кондиционих тренера, а дете му има шансу постана велики играч.
Богдановић је добро упознат са Богданом, својим имењаком, те је одговорио на твит Фрашиле написавши:
„Неки универзитет требало би да дâ овом момку стипендију. Један од најбољих младих бекова у Србији“.
​Богдан Зимоњић рођен је 17. јануара 2003. године, а прве кошаркашке кораке направио је у КК Партизански пут, клубу који је основао његов деда Петроније Зимоњић.
После тога прешао је у Чубуру, потом Раднички и на крају стигао у Динамик. Покушао је да се опроба и у Фенеру као 15-годишњак, али није успео да се наметне и вратио се у Београд.
Пре него што је договорио одлазак у Динамик, за Богдана били су заинтересовани Звезде и Мега, али одлучио је да оде у клуб са Дорћола и како ствари стоје – није се преварио.
Игра сјајну сезону, дебитовао је и за први тим Динамика, те ћемо видети у ком правцу ће му се развијати каријера.
„Јокић је тврд орах, рекао ми је да Срби не одмарају!“ /видео/
Јокићев шмекерски одговор на хистерију у Америци /видео/
Урнебесан гаф кошаркаша Морнара: „Умало га не послах за Никшић“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала