Зверев загорчао живот Надалу и вратио Медведева у друштво Ђоковића

© AP Photo / Bernat ArmangueРафаел Надал одлази са терена у Мадриду после пораза од Саше Зверева
Рафаел Надал одлази са терена у Мадриду после пораза од Саше Зверева - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2021
Пратите нас
Немачки тенисер Александер Зверев се победом над Рафаелом Надалом у четвртфиналу Мастерса у Мадриду побринуо за нови поредак на АТП ранг листи, а у борби за финале је потом савладао и Доминика Тима.
Зверев је шокирао Надала не само победивши га, већ зато што је то урадио његовој омиљеној подлози шљаци, у његовој земљи, Шпанији, а бриљантну форму наставио је пласманом у финале, пошто је савладао још једног мајстора за шљаку, Доминика Тима са 6:3, 6:4. 
Због пораза од Немца руског порекла, Надал ће од понедељка изгубити бодове због чега ће се вратити на треће место АТП ранг листе.
То значи да ће испред њега поново бити руски играч Данил Медведев, који ће поново „дисати за врат“ Новаку Ђоковићу, којег је могао и да престигне на челу светског поретка, да није подбацио у Мадриду.
Пораз Надала имаће велике импликације и за Ролан Гарос, који се одржава крајем маја, пошто Шпанац више неће бити други носилац.
То значи да ће он моћи да се састане са Новаком Ђоковићем, који ће пред други Гренд слем сезоне сигурно бити први на свету, и пре великог финала, док ће пре борбе за трофеј немогућ бити дуел Ђоковића и Медведева.
Прошле године та ситуација није била могућа, па је до дуела Србина и Шпанца дошло у финалу, где је Рафа у три сета „почистио“ Новака.
Сада ће, као први и трећи тенисер света, моћи да се састану већ у полуфиналу, уколико их жреб стави у исти део костура, али ни та опција није сигурно, јер ће се тек пред турнир одредити да ли ће се први носилац у полуфиналу састати са трећим или четвртим.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Британац стао у одбрану Ђоковића, Немац упозорио Федерера /видео/
Разлог због којег Надал неће моћи да престигне Медведева је тај што он не може да освоји бодове на Мастерсу у Риму, који је на програму следеће недеље, јер брани титулу из 2019. године, док Медведев у Италији може само да заради поене.
Једини начин на који „Бик са Мајорке“ може да престигне Медведева је да се појави на неком од турнира из серије 250 пред Ролан Гарос – у Женеви, Лиону, Парми или Београду.
Међутим, учешће Надала на неком од тих турнира је мање него мало вероватно, па се са великом сигурношћу може закључити да ће на Ролан Гаросу Ђоковић бити први, Медведев други, а Надал трећи носилац.
​► Како је Новаков идол „уништио живот“ Новаковом тренеру
Ђоковић се изједначио са чувеном Американком
„Нисам вређао судију, кунем се у своју децу!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала