Некада клинч са Ђоковићем, a сада – борбa за тениски живот /видео/

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Енди Мари
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2021
Пратите нас
Британски тенисер Енди Мари је током прошле деценије био једини прави противник "велике тројке", једно време први тенисер планете и Гренд слем шампион. Неколико година касније приморан је да се за само учешће на највећим турнирима бори кроз квалификације.
Пред Маријем је тренутно велика одлука која се тиче учешћа на Ролан Гаросу, другом Гренд слему сезоне, након што је први у Аустралији пропустио због короне.
Некада најбољи тенисер планете је ове године одиграо само три турнира на АТП нивоу, а проблем су му направиле и нове/старе повреде које су га довеле на ивицу егистенције у свету професионалног тениса.
Уједно му се супруга породила по четврти пут, па је због тога, али и тренутне ситуације у свету и тенису, решио да буде уз породицу.
Мари је раније током сезоне најавио да ће се појавити на сезони на шљаци, али шансе да се тако нешто деси постају све мање, пошто је до краја игре на најспоријој подлози остало још мало времена, пред почетак Ролан Гароса 29. маја.
Мање од месец дана пред почетак турнира појавила се информација да се прослављени Шкот пријавио за квалификације за учешће у Паризу, јер није сигуран да ће добити „специјалну позивницу“.
Енди тренутно заузима 123. место на АТП ранг листи, што није довољно да се нађе у главном жребу гренд слемова, па му за учешће на истима преостају две опције – или позивница, или квалификације.
Енди Мари по освајању Вимблдона 2013. године - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2021
Британска пропаганда која није успела – нико никад као Ђоковић, Федерер и Надал
С обзиром да су тениски турнири под све већим критикама због тога што „специјалне позивнице“ дају „именима“, а не младим играчима у успону, веома је могуће да се РГ одлучи да исту не додели Марију.
Подсетимо, некадашњи финалиста Ролан Гароса – када га је 2016. године победио Новак Ђоковић – је прошле године завршио учешће на том турниру поразом у првом колу од Стена Вавринке, који га је поприлично лако савладао са 3-0 у сетовима.
Уколико Мари одлучи да у потпуности прескочи сезону на шљаци, његов повратак на Турнеју очекује се у јуну, када почињу сезона на трави и припрема за Вимблдон.
Британац стао у одбрану Ђоковића, Немац упозорио Федерера /видео/
Ђоковић чека „џелатa“ из Монте Карла, Руси на путу младог Србина, Надал у проблему већ на старту
Медведев je после сукоба са Американцима постао „руска машина"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала