Мазање крављом балегом против короне ― нова брига за лекаре /фото/

© REUTERS / AMIT DAVEМолитва након мазања кравље балеге "против короне" у Индији
Молитва након мазања кравље балеге против короне у Индији - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2021
Пратите нас
Шеф индијског Удружења лекара упозорио је своје сународнике да не практикују утрљавање крављег измета као третман против вируса корана, јер број новозаражених достиже нови максимум. Истовремено, Светска здравствена организација је означила индијски сој вируса варијантом која забрињава.
С обзиром на то да је болнички систем дошао до тачке пуцања, лекари су поновили упозорење на алтернативне третмане и превентивне мере који су постали популарни широм Индије. 
„Ноћна мора у пандемији“: Још један опасан здравствени проблем у Индији
Пракса наношења мешавине крављег измета и урина на кожу и чекања да се осуши, пре него што се опере млеком, посебно је забринула лекаре у Индији.
„Не постоје конкретни научни докази да крављи измет или урин делују на јачање имунитета против ковида 19, то се у потпуности заснива на веровању“, рекао је Ројтерсу др Ј. А. Јаиалал, шеф индијског Удружења лекара.
„Постоје и здравствени ризици који су повезани са размазивањем или конзумирањем ових „препарата“ - друге болести могу се проширити са животиње на људе“, додао је он.
Министарка културе Мадја Прадеша Уша Такур тврдила је у марту да би „хаван“ (ритуално спаљивање) кравље балеге дезинфиковало просторије у кући на 12 сати.
За хиндуисте, који чине око 80 одсто становништва Индије, крава је света животиња и појављује се у неколико верских ритуала. Крављи измет се користи чак и за чишћење домова и у молитвеним ритуалима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала