Вучић: Просечна плата иде на 600 евра од јануара

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић у касарни на Дедињу
Александар Вучић у касарни на Дедињу - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић пренео је данас новинарима најновију прогнозу ММФ-а за Србију према којој ће раст БДП-а у 2021. години износити шест одсто, а да ће од 1. јануара просечна плата у Србији бити већа од 600 евра.
„Изузетно сам поносан најновијом прогнозом, коју сам добио синоћ око 22 или 22.30 сати, да је ММФ променио своје пројекције за Србију. Раније су говорили да ће раст износити пет одсто. ЕК је такође променила прогнозу и рекла да ће бити 5,3 одсто и сада је и ММФ променио на шест одсто“, рекао је Вучић у касарни „Дедиње“, где је отворен пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових породица, преноси Танјуг.
Вучић је истакао да је ММФ дошао на оно што је и Србија говорила, да ће раст БДП-а наше земље ове године износити шест одсто.
„Ја сам говорио да може и седам одсто“, рекао је Вучић.
Каже да је Србија у 2020. имала минус од 0,9 одсто, по чему смо са Литванијом били најбољи у Европи.
Вучић је додао да је ММФ променио процену за Србију у за 2022. годину са 3,8 на 4,5 одсто.
Такође, ММФ каже да Србија ове године упркос огромном улагању у војску и инвестиционе радове неће имати јавни дуг већи од 60,3 одсто и да ће јавни дуг онда почети да пада.
Председник је рекао раст БДП-а значити да ће просечна плата у Србији већ од 1. јануара бити већа од 600 евра, а у Београду преко 770 или 780 евра, као и да ће ова година бити завршена са БДП-ом већим од 50 милијарди евра.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала