Вучић о промени граница: Реч је о бруталном лицемерју западних сила

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу са одлуком Уједињених нација и све друго разумемо као наметање нечије воље, поручио је данас председник Александар Вучић.
Вучић је то рекао поводом новинарског питање председнику Словеније Боруту Пахору да прецизира шта је мислио када је јуче у Приштини рекао да се залаже за непроменљивост граница на Западном Балкану.
Реч је, рекао је Вучић, о најтежем питању посебо за оне државе које су признале косовску незавиност, и додао да је о томе отворено разговарао са Пахором.
"Нећу ништа да сакријем од оног што сам рекао. Ми имамо другачији поглед у односу на косовску независност. Када чујем да нема промене граница како каже Пахор без сукоба, сагласан сам, и то треба да буде јасно онима који су производили сукобе и хтели да мењају границе Србије", поручио је Вучић.
Србија, истакао је, инсистира да се поштују границе земаља утврђене одлуком Уједињених нација и да је став Србије да се границе не мењају и да је то случај био одувек и сада.
"Ако је и сада тако онда то Србија подржава", истакао је он и додао да га међутим плаши да је на делу нешто друго што има везе са "бруталним лицемерјем западних сила који немају принципе или имају принципе по потреби".
Вучић је упитао када су западне силе почеле да примењују тај принцип о непромењивости граница 90. те или 91. касније или 2021., пошто су, како је навео, тада мењали границе државе Србије.
Подсетивши и на бомбардовање Србије, Вучић је упитао међународну заједницу када се сетила да не мења границе овим просторима, 2021.
Поручио је да је Србија против промене граница, а све друго је наметање воље.
"Или нам кажите ви Срби сте поражени, ми хоћемо да вас газимо, што није ни поштено ни фер, али нам не говорите о принципима и моралу, јер ту нема ни принципа ни морала", навео је Вучић и додао да је то његов одговор свима.
Поручио је и да ће се Србија држати стварних принципа, а да је међународна заједница одвојила само Косово од Србије.
"Само нам реците: ви сте мали згажени, ти си Вучићу арогантно ђубре..., само немојте да нам причате о принципима", навео је председник и поновио да се границе могу мењати само у складу са одлуком УН и да је то, како је рекао, све што Србија признаје.
"Ми ћемо се трудити да се понашамо одговорно и да разумемо да је то став велиих, да је Србија згажена, држаћемо се правних принципа чуваћемо мир и стабилност и трудићемо се да будемо максимално одговорни", закључио је Вуцицћ.
(Крај) зн/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала