Бивши светски број 1 донео крупну одлуку

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Пратите нас
Енди Мари, британски тенисер и некадашњи светски број 1, одлучио је да не учествује на другом овогодишњем Гренд слем турниру Ролан Гаросу.
Иза тешке и помало шокантне одлуке крије се размишљање на дуже стазе, с обзиром на то да Енди Мари жели што боље да се припреми за сезону на трави, преноси ББЦ.
Јефтина провокација Надала пред финални двобој са Ђоковићем
Енди се после учешћа на Мастерсу у Риму, где се надметао у конкуренцији дублова, вратио у Лондон и тамо се припрема за турнире на трави, као и централни догађај, што је свакако Вимблдон. 
Једноставно, Мари не жели да ризикује нову поивреду јер је недавно санирао проблем с препонама, па ће пропустити и АТП турнире у Женеви и Лиону, што му је првобитно било у плану и програму.
За Британца је практично био спреман „вајлд кард“, и први човек Ролан Гаросa Ги Форже је поручио да има врло добро мишљење о Британцу, као и да он заслужује специјалну позивницу, као што је био случај прошле године, када га је у првом колу елиминисао Стaн Вавринка.
​Подсетимо, Мари је због повреда и операције кука испао из Топ 100 играча, тренутно је 123. на свету, а последњи пут је заиграо у синглу у Ротердаму почетком марта.
Британац је власник три Гренд слем трофеја, а у Паризу му је највећи успех финале које је изгубио од Новака Ђоковића 2016. године.
► Ђоковић заказао борбу титана са Надалом!
► Ђоковић објаснио шта је потребно ако „уопште жели да се нада против Надала“
► „Ако волите Ђоковића, немогуће је да волите Федерера и Надала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала