Игор Јурић дао изјаву полицији о педофилском лобију у Србији

© Sputnik / Срђан МиловановићИгор Јурић
Игор Јурић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Оснивач фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић испитан је у Управи криминалистичке полиције о својим сазнањима у вези са педофилима у Србији.
"Дао сам изјаву у својству грађанина у вези са својим сазнањима о свему ономе са чиме се Фондација бави. Захвалио сам на професионалности припадницима Одељења за крвне и сексуалне деликте", рекао је Јурић Танјугу након информативног разговора са полицијом.
Јурић је рекао и да страх није разлог због којег није открио име политичара-педофила о коме је раније јавно говорио.
Јурић је претходних дана у медијима говорио о "педофилском лобију" у Србији у којем, како је навео - једни штите друге.

МУП: Јурић није навео ни једно име

Министарство унутрашњих послова потврдило је нешто касније да је Игор Јурић саслушан данас у својству грађанина због његових изјава које је изнео у медијима о такозваном "педофилском" лобију у Србији.
"Ни овога пута Јурић полицији није изнео ни један доказ нити имена наводних починитеља сексуалног злостављања деце којима би поткрепио изјаве дате у медијима. Господин Јурић је изјавио да се његове изјаве не односе ни на кога конкретно већ да мисли на раније пресуђене случајеве. И посебно је истакао да не износи било каква нова сазнања већ да је његова изјава плод анализе већ пресуђених случајева. Господин Јурић није навео ни једно име нити је указао на појединца или групу педофила или њихове жртве као ни на оне који их штите", саопштио је МУП.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала