Невреме у Румунији изазвало хаос, активиран метео-аларм за Србију и Хрватску

© STRAHINJA RISTICМуње изнад Београда
Муње изнад Београда - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
Пратите нас
Невреме које је захватило Румунију проузроковало је већу материјалну штету и зауставило данас саобраћај у неким деловима земље, јер су обилне падавине и јак ветар обарали дрвеће, оштетили више возила и поплавили домаћинства у 14 округа и престоници Букурешту.
Временске непогоде су у последња 24 часа погодиле 25 градова у 14 румунских округа и престоницу Букурешт, саопштило је Одељење за ванредне ситуације (ДСУ), преноси Ађерпрес.
ДСУ је потврдила да су екипе за ванредне ситуације интервенисале у Букурешту и 14 румунских округа како би се уклонила вода из више дестина домаћинстава и улица, као и близу 200 стабала, која су оштетила велики број аутомобила, а у округу Бихор превентивно је евакуисано 30 људи.
Железнички саобраћај привремено је заустављен на линији Букурешт - Брашов, у близини града Флорешти, због обрушеног дрвета на железничкој прузи.
Друмски саобраћај такође је тренутно блокиран на више државних и регионалних путева у Румунији, а у округу Бихор уведена је редовна одбрана од поплава на неким водотоковима.
Републички хидрометеоролошки завод најавио је јутрос да ће се наредних дана задржати нестабилно и свежије време.
У Бачкој, Срему и у западним крајевима земље (дуж тока Дрине) местимично пада слаба киша. Кише ће бити и у појединим деловима Београда. Данас је у готово целој Србији на снази жути метео-аларм.
У среду и четвртак, према најави РХМЗ, биће чешћих пљускова праћених грмљавином и обилнијим падавинама.
Количина падавина може бити и до 20 мм за 12 сати, локално и више.
Ништа боље време није ни у региону.
За подручје целе Хрватске на снази је жути метео-аларм због обилне кише и грмљавином.
На Јадрану је на снази жути и наранџасти аларм, највише због јаког и олујног северног и северозападног ветра.
У већем делу земље преовлађиваће облачно време са кишом, посебно у западним и северозападним крајевима. Локално може бити пљускова, праћених грмљавином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала