Српски метеоролог најавио преокрет за наредне дане и изнео прогнозу за лето

© Sputnik / Лола ЂорђевићУживање на пролећном сунцу
Уживање на пролећном сунцу - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Пратите нас
После неколико топлих дана, у среду се очекује пад температуре за 10 степени, каже метеоролог Ђорђе Ђурић, који је изнео и прогнозу за лето.
Ђурић каже да је пред нама прави летњи дан, сунчан и са температурама у складу са календаром, али крајем дана ослабљени хладни фронт са северозапада донеће мање краткотрајно освежење у виду северозападног ветра
„Слабе кише може бити само спорадично у Војводини, али током ноћи следи стабилизација“, каже Ђурић.
У понедељак и уторак опет нас очекује лепо, летње време. У уторак ће понегде температуре бити више и од 30 степени.
Међутим, у среду се очекује пад температуре за 10 степени, спорадично је могућа и киша али, тврди метеоролог, кишни талас је иза нас, тако да се пљускови од пре неколико дана неће поновити барем у наредних седам дана.
„Овај хладнији талас неће трајати дуго и температуре ће се убрзо вратити на календарске и умерене за ово доба године“, каже Ђурић.
Када је реч о прогнози за лето, на његовом почетку може се очекивати променљиво време, али знатно топлије, са температурама до 25-30 степени. Након топлих дана, уследили би пљускови и грмљавина.
„Тада ће проблем бити повећана влажност ваздуха, спарина, а то је баш неугодно и многима падне теже него врућине у јулу и августу“, каже метеоролог.
Како лето буде одмицало, уследиће дужа стабилизација са тропским таласима и температурама око 30 степени, што је око просека за ово поднебље.
Тропски таласи су уобичајени и тада су температуре око 35 степени. У Србији ће таквих дана бити од пет до 15. Срећом, претходних година није било озбиљнијих екстремних температура, преко 38 степени, а не треба их очекивати ни ове године“, рекао је Ђурић на ТВ Пинк, преносе Новости.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала