Надал је остао у времену Обаме – Ђоковић чека Париз за освету

© AP Photo / Michel EulerТенисери Рафаел Надал и Новак Ђоковић
Тенисери Рафаел Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Пратите нас
Победа Рафаела Надала над Новаком Ђоковићем у финалу турнира у Риму поново је отворила дебату о томе ко је генерално бољи тенисер.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2021
Ђоковић: Колико пута још морам то да поновим?
Шпанац је „краљ шљаке“ и то је доказао много пута, али никада нико није успео да га на омиљеној подлози угрози као Ђоковић.
Новак није највећи љубитељ најспорије подлоге у тенису, али уме да се снађе на њој, има механизме за промену начина игре и успешно се прилагођава околностима.
То је његово најјаче оружје због чега је према многима најбољи тенисер света, с обзиром на то да има успехе и на бетону и на трави и на шљаци.
Новак је у финалу турнира у Риму освојио један сет против Надала, на његовом терену, није му било страно да до ногу потуче Роџера Федерера на трави, али њему свакако највише одговара када се игра на бетону или на тврдој подлози.
А ту су ствари драматично другачије када су у питању међусобни сусрети са Надалом.
Шпанац је последњи пут освојио сет против Ђоковића на тврдој подлози пре седам година, а посебно је занимљива компарација коју је извео један корисник Твитера, сасвим извесно Ђоковићев навијач.
Како је он навео, у моменту када је Надал освојио сет против Ђоковића на тврдој подлози италијански тенисер Јаник Синер је имао 12 година, Америком је владао Барак Обама, а тада још није био креирана конзола Плеј стејшн четврте генерације.
​Заиста, давно је то било, а прилику да поново помрси рачуне Надалу на шљаци Новак ће имати на Ролан Гаросу, турниру који је освојио само једном, док Шпанац има 13 трофеја на том такмучењу.
► „Нису били коректни према Ђоковићу, сигурно би урадили другачије због Надала или Федерера“
► Новак упутио важну поруку младима у Србији /видео/
► Федерер је погрешио у рачуници – Роџере, дођи у Београд!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала