Званично: Бјековић на челу ФСС

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Klub ŠampionaНенад Бјековић
Ненад Бјековић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Марко Пантелић смењен је са места заменика председника Фудбалског савеза Србије, као нови заменик именован је Ненад Бјековић.
На седници Извршног одбора Фудбалског савеза Србије одржаној у Кући фудбала у Старој Пазови после бројних преврата, донета је коначна одлука, према којој је за заменика председника Фудбалског савеза Србије изабран Ненад Бјековић.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2021
„Ово је геноцид, све је уништено!“
На седници Извршног одбора ФСС присуствовало је десет чланова ИО на којој је једногласно донета одлука да се разреши дужности Марко Пантелић.
Избором на функцију заменика председника Фудбалског савеза Србије, Ненад Бјековић ће бити регистрован и као овлашћени заступник Фудбалског савеза Србије у Агенцији за привредне регистре Републике Србије у законском року.
„Утврђује се да је Решење председника ФСС број: 04-1177/1 од 31.08.2020. године ништаво и да не производи правно дејство, пошто је донето супротно правном правилу прописаном чланом 44. став 4. Статута ФСС, јер применом наведеног правила Статута Марко Пантелић уопште није могао бити именован за члана Извршног одбора   Фудбалског савеза Србије, пошто је председник ФСС својим ранијим Решењем објављеним у службеном листу ФСС ,,Фудбал“ број: 4/2019 од дана 17.03.2019. године, већ именовао осам чланова Извршног одбора које има право да именује као председник ФСС за мандатни период 2019. – 2023. година“, наведено је у саопштењу објављеном на званичном сајту.
Оно што је интересантно, јесте сам циркус који влада у напаћеном српском фудбалу. Наиме, ФСС је првобитно на свом званичном сајту објавио вест да је Марко Пантелић сменио чак шесторицу чланова Извршног одбора, да би исто дана касније поменута вест била обрисана.
У јавности је почела да провејава информација да је нови заменик председника Ненад Бјековић, што се касније испоставило као тачно. Сада је и јасно због чега је ФСС одрадио варијанту пиши-бриши, што никако није за похвалу, јер озбиљни савези не раде тако.
► Циркус у ФСС: Извршни одбор сменио Пантелића, он узвраћа кривичном пријавом
► Рат за ФСС: Пантелић отпустио шесторицу чланова Извршног одбора
► Зашто Србија не успева да се обрачуна са хордама које имају – војничку структуру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала