Језива најезда: Милиони мишева преплавили Аустралију /видео/

© Фото : Јутјуб/9 News AustraliaНајезда мишева у Аустралији
Најезда мишева у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Милиони мишева преплавили су Нови Јужни Велс на југоистоку Аустралије.
Аустралија већ месецима муку муче с овим глодарима, због чега им је влада сада коначно објавила рат.
Не само да су мишеви узроковали милионе долара штете на усевима и машинама, него су стални гости у кућама људи. Није реч о мишу-два у кући, него о десетинама њих. Како зима долази, све више се завлаче у куће, тражећи унутра сигурност и топлину. Многи због тога страхују од зараза. Постало је јасно да се проблем неће решити сам од себе, због чега је било нужно да се укључи држава.
Стручњаци који се баве дератизацијом кажу да су глодаре извлачили из уобичајених места, попут подрума и кухиња, али и из дечјих соба, па чак и кревета. То се већ годинама није догађало.
"Од 800 до хиљаду мишева на једном хектару је превише, али ако бисмо сада покушали да избројимо мишеве, то је као да бројимо звезде на небу – рекао је Стив Хенри из аустралијског научно-истраживачког центра.
Проблем је, додао је, што пар мишева може на свет у само једној сезони може донети више од 500 младунца. 
Власти су због тога најавиле оштрије мере, набавили су пет хиљада литара најјаче хемикалије на свету која убија мишеве. Верују да ће то решити проблем мишје најезде, која је највећа у задњих 40 година и која је већ сада фармерима нанела милионе долара штете.
Удружење за заштиту животиња ПЕТА замолила је власти да хуманије приступе решавању проблема, међутим они су то игнорисали.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала