Руски сенатор: Америка је уздрмани хегемон, једна ствар посебно опасна

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаРуски сенатор: Америка је уздрмани хегемон, једна ствар посебно опасна
Руски сенатор: Америка је уздрмани хегемон, једна ствар посебно опасна - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков навео је да се Сједињене Државе активно наоружавају јер више нису у стању да осигурају своју хегемонију економским, финансијским, информативном и дипломатским средствима.
Како је навео у поруци на Телеграм налогу, Вашингтон се ослања на војну снагу и у томе лежи највећа опасност од тог уздрманог хегемона.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден је представио америчком Конгресу детаљан нацрт буџета за фискалну 2022. годину који предвиђа издвајање од 715 милијарди долара за потребе Пентагона.
Укупно Бајден на име одбране тражи 753 милијарди долара.
Лансирање интерконтиненталне балистичке ракете Сармат са космодрома Плесецк у Архангелској области - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Чиме Пентагон планира да „обузда“ Русију
како је раније објављено, средства су предвиђена, између осталог, за обуздавање Русије и супротстављање Кини.
Цео нацрт предвиђа повећање четири пута веће расходе државе него до сада – скоро шест билиона долара, практично највећим од Другог светског рата.
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је раније наводе о намери да се за Пентагон издвоји 715 милијарди долара, истакавши да су у Вашингтону заправо објавили цену русофобије и синофобије.
„Шкриња је, изгледа, отворена. Бела кућа је објавила цену русофобије и синофобије. Уништавање односа са Русијом и Кином коштаће америчке пореске обвезнике додатних 715 милијарди долара. И то уз амерички јавни дуг који је у септембру прошле године достигао 26,9 билиона долара“, навела је она.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала