Имао је „идиотске аргументе“, али је признао: Нико као Јокић /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Ентони Дејвис
Никола Јокић и Ентони Дејвис - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Брајан Виндхорст, дугогодишњи амерички новинар, коначно је признао да Никола Јокић заслужује да буде овосезонски МВП. Популарни Винди је дуго бежао од тога, тврдио је да Џоел Ембид заслужује да буде у равни са Јокићем, али је сада морао да се приклони већини.
Виндхорст је пре неколико недеља водио жустру расправу са колегама са ЕСПН-а, Тимом Бонтемпсом и Дејвом Мекменом, а тема је била МВП трка у којој је предњачио Никола Јокић.
Бонтемпс је тада објавио последњи пресек гласања за МВП, у ком су гласали новинари широм света, и резултат је био прилично јасан – Никола Јокић је најкориснији кошаркаш НБА.
Никола Јокић се жали на судијску одлуку током меча са Бостоном - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Жесток сукоб америчких новинара око Јокића: „Аргументи су ти идиотски“
Виндхорсту је засметало то што је Џоел Ембид „дисквалификован“ из трке, односно да то што је био повређен три недеље не би требало аутоматски да га избаци из конкуренције.
Винди је имао још неколико чудних изговора у којима је индиректно омаловажио све што је Јокић урадио у току сезоне, те је Бонтемпс његове аргументе назвао – идиотским.
Од тада је прошло око месец дана, Јокић је задржао висок ниво, Денвер је побеђивао упркос повреди Џамала Мареја и Виндхорст је променио став – МВП је српски кошаркаш.
„Не, нико није близу Јокића. Он ми је на првом месту. Био је сјајан и одиграо је сваку утакмицу. Пре неколико недеља био сам фрустриран последњим пресеком гласања за МВП који је урадио Тим Бонтемпс, зато што је Јокић био миљама испред Ембида. Новинари су 'дисквалификовали' Ембида из МВП трке јер је пропустио две-три недеље због повреде“, рекао је Виндхорст у емисији „Барт и Хан“ на ЕСПН.
Никола Јокић и Ентони Дејвис - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2021
Јокић дели Америку: „То што причаш је лудост“ /видео/
„Мислим да због тога не би требало играча тек тако избацити из трке за награду. Али чак и после тога, после повреде Џамала Мареја, Нагетси су играли још боље и на крају су, упркос бројним повредама, завршили као трећи, а све због сјајног Јокића“, додао је.
Амерички новинар на крају је закључио:
„Јокић ће бити МВП и мислим да други неће бити ни близу њега“.
Српски кошаркаш учинио је да и највећи спектици признају да је МВП, те нема сумње да ће почетком јула, када се очекује да буде проглашен најкориснији играч, понети престижну награду.
Жесток сукоб америчких новинара око Јокића: „Аргументи су ти идиотски“
Јокића је понизио, а себе упоредио са Ал Паћином
Јокић дели Америку: „То што причаш је лудост“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала