Бивши Новаков тренер о шокантном потезу шампионке: Цела каријера јој је угрожена!

© AP Photo / Seth WenigЈапанска тенисерка Наоми Осака освојила Ју-ес опен
Јапанска тенисерка Наоми Осака освојила Ју-ес опен - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Борис Бекер и Алекс Кореча, прослављени некадашњи тенисери који тренутно раде као тениски експерти, прокоментарисали су одлуку Наоми Осаке да се повуче са Ролан Гароса.
Осака се повука са Ролан Гароса због очувања менталног здравља, након одбијања да се појави на прес-конференцијама и казне коју је добила од турнира у Паризу.
Четворострука Гренд слем шампионка и тренутно друга тенисерка планете добила је огромну подршку од стране разних садашњих и бивших спортиста, док је Бекер и дубље анализирао тренутно стање.
„Уколико не може да се носи са медијима у Паризу, онда сигурно неће моћи да се носи са медијима на Вимблдону и УС опену. Готово да осећам да јој је цела каријера угрожена због менталних проблема“, рекао је Бекер, некада први тенисер планете.
​Алекс Кореча, некада други тенисер планете и двоструки финалиста Ролан Гароса, реаговао је на Осакину одлуку рекавши да је она „шокантна и тужна“.
„Ово показује да смо ми људска бића. Људи играче само виде док су на терену и ударају лоптицу, али некада не схватају шта се дешава у главама тих играча, који путују широм света, константно наступају и боре се са притиском“, подсетио је Кореча.
Бивши тренер Новака Ђоковића, некога ко се током целе каријере бори са притиском медија, каже да је обраћање новинарима увек схватао као део посла.
Новак Ђоковић поздравља публику у Београду - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Ђоковић: Знам да то могу – доказао сам у прошлости
„Није могла да се носи са притиском обраћања медијима после пораза, али то се дешава често и са тиме морате да се изборите. Одувек сам веровао да су медији део посла. Без медија не би било наградних фондова, уговора – не бисте добијали половину 'колача'“, објаснио је Бекер и додао:
„Мрзео сам медије и нисам волео да причам са новинарима, али сам то морао да радим“.
Кореча додаје да су Осаки притисак направиле и друштвене мреже, „које могу да учине да мислите да је цео свет против вас“.
„Видећемо како ће се у будућности носити са медијима. Одустајање од турнира је много озбиљнија ствар и то значи да се она осећала баш, баш лоше, што је баш штета. Искрено се понела, али ја то стварно никада раније нисам видео током неког турнира“, подвукао је шпански тенисер.
​► Код куће је најслађе – Ђоковић после десет година тријумфовао у Србији!
Изненађење у Паризу – ветеран елиминисао Тима!
Ђоковић прокоментарисао одлуку која је изазвала бурну реакцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала