Нетанијаху спреман на ризик са САД: Ако будемо принуђени да бирамо, одлучићемо да елиминишемо претњу

© AP Photo / Michel EulerБенјамин Нетанијаху и Џозеф Бајден
Бенјамин Нетанијаху и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пратите нас
Премијер Израела Бењамин Нетанијаху изјавио је да ће ризиковати да подигне тензије у односима са Вашингтоном уколико то буде потребно да би се онеспособиле иранске нуклеарне могућности.
Нетанијаху, чија је политичка будућност неизвесна, изјавио је да нуклеарно наоружан Иран представља највећу претњу и истакао је да је Израел спреман то да спречи чак и уколико би САД и друге нуклеарне силе успеле да оживе нуклеарни споразум из 2015. године, пренео је АП. 
Премијер Израела Бењамин Нетанијаху  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Велика промена у Израелу: Ближи се крај Нетанијахуове ере
"Уколико будемо принуђени да бирамо, а надам се да се то неће догодити, између трвења са нашим великим пријатељима САД и елиминације егзистенцијалне претње, одлучићемо се да елиминишемо претњу", поручио је Нетанијаху на церемонији устоличења Давида Барнеа, новог директора обавештајне агенције Мосад.
Иран је оптужио Израел да стоји иза бројних напада и убистава иранских нуклеарних научника и иза саботаже у иранским нуклеарним постројењима.
Палестински Хамас, који Израелу оспорава право на постојање, а који и Израел, и САД и друге западне земље сматрају терористичком организацијом, сваке године добија од Ирана војну помоћ вредну милионе долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала