Сусрет Шојгу-Дачић: Две земље настављају сарадњу у војној сфери, Шојгу пријатељ Србије

Пратите нас
Руско Министарство одбране намерава да настави да развија интензивну сарадњу између Србије и Русије у војној и војно-техничкој сфери, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу на састанку с председником Народне скупштине Србије Ивицом Дачићем. Дачић је поручио да је руски министар прави пријатеља Србије.
„Активно развијамо нашу војну и војно-техничку сарадњу. Одржавају се заједничке војне вежбе. Српски официри пролазе обуку у нашим војним школама и намеравамо да ту праксу проширимо“, рекао је Шојгу на почетку састанка с Дачићем.
Он је подсетио да су се руски војници недавно вратили са великих заједничких вежби које су успешно завршене на територији Србије.
„Верујем да ће вежбе које се буду одржавале и у Русији и на територији Србије бити исто тако успешне“, додао је Шојгу.
Дачић је поручио да ће Србија увек бити захвална руском народу за помоћ и подршку у тешким тренуцима.
„Међу нама постоји и велико поверење, пријатељство. Били смо заједно у свим фазама сарадње и постигли смо за то време изузетне резултате“, рекао је Дачић.
Он је захвалио руском министру за развој и јачање односа између српског и руског народа.
„Увек у Србији истичем да је Шојгу човек који је од почетка политичке каријере био један од највећих пријатеља српског народа. Доказ за то су она времена када је Србији било тешко, када је била бомбардована, када су се водили ратови на територији бивше Југославије, када је наш народ преживљавао веома тешке тренутке“, додао је он.
Дачић се током боравка у Москви састао са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, председником Думе Вјачеславом Володином а обратио се и посланицима руске скупштине.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала