Крај за још једног Србина у Паризу – Зверев прејак за Ђереа

© AP Photo / Rick RycroftЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је у шеснаестини финала Ролан Гароса, од њега је у три сета био успешнији Александер Зверев - 6:2, 7:5, 6:2.
Немачки тенисер, иначе шести рекет планете, био је апсолутни фаворит против Србина, и то је показао на самом старту меча.
Стадион Филип Шатрије - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Нови инцидент у Паризу – ухапшена руска тенисерка
Експресно је Александер Зверев у првом гему отео Ђереу сервис, касније је потврдио брејк, а би у трећем гему поново „украо“ сервис српском тенисеру.
Тада је било јасно да Ђере, који је 55. на АТП ранг листи, нема шта да тражи у првом сету, који је припао Немцу и то убедљивим резултатом 6:2.
Наставак је донео далеко узбудљивији меч, као да су Немац и Србин у уводним гемовима другог сета заменили улоге. Ђере је био тај који се разгоропадио и погађао, терајући ривала да греши.
​То се експресно одразило на резултат, те је у другом сету на семафору у Паризу писало 3:0. Ђере је први гем освојио на сопствени сервис, а онда је направио брејк, који је потврдио.
Немац је затим успео да смањи резултат на 3:1, а онда су виђена два брејка, по један на обе стране. Ласло је затим повео 5:2 у гемовима, али ни то није било довољно да освоји сет.
Зверев је успео да наниже чак пет гемова и да реши други сет у своју корист - 7:5.
Јасно је да је психолошки пад који је Ђере доживео у том делу меча одредио његов коначан исход.
Индиспонирани Србин није могао да се врати у меч, па је Немац рутински и трећи сет решио резултатом 6:2, баш као што је било случај у уводном сету, и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса где га чека Кеи Нишикори, док је за Ђереа турнир завршен.
► Федерер корак ближе Ђоковићу после жустре расправе са Хрватом и судијом /видео/
► Крајиновић: Не треба ми неко ко ће ми само скупљати лоптице
► Облак депресије над Паризом – ко је ђубре, где је била грешка и шта мисли Ђоковић?
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала