Како да препознате домаће јагоде

© Фото : PexelsЈагоде
Јагоде - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Готово да не постоји особа која не воли јагоде и уопштено црвено воће. Али како да препознамо оне праве, домаће јагоде?
 
Пре свега је важно да знате да велики део јагода које налазимо на продајним местима се заправо увозе из Турске, Шпаније, па чак и Америке.
Већина нас није баш озарена том чињеницом и питамо се како пронаћи оне праве домаће.
Домаћа слатка јагода има веома интензиван мирис, па док пролазимо пијачним редовима осећамо њен јак препознатљив мирис - то су најчешће јагоде које су веома слатке и праве оне домаће.
Трудите се да избегавате оно воће које је веома тврдо, које се сија и углавном је истог облика и величине на полицама, преноси магазин Новости.
Домаће јагоде нису истог укуса са свих страна, а то је због тога што сунчеви зраци не падају равномерно на воће, поред тога оне никада нису истог облика и величине. Оне брже пропадају од увозних, баш зато што имају мање пестицида.
По петељци ћете такође препознати увозну јагоду, која је мало или уопште слатка. На увозним јагодама је баш велика петељка, савршеног облика и тамна, док је код домаћих бледо зелена јер је недавно убрана.
Код домаћих јагода је иста боја унутра и споља, а семенкице су ситне и има их много. Док су код увозних семенке крупније и ређе. Приликом одабира, бирајте чврсте, али не тврде, избегавајте мекане. Јагоде су пуне витамина Ц, одлични су антиоксиданси и сјајна су превенција старењу коже и организма.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала