Надал рутински сломио отпор Британца

© AP Photo / Fabrizio CorradettiШпански тенисер Рафаел Надал
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Рафаел Надал пласирао се у осмину финала Ролан Гароса победом над Британцем Камероном Норијем – 6:3, 6:3, 6:3.
Надал, који се налази у истој половини жреба као Новак Ђоковић, оправдао је улогу фаворита против Норија и за нешто мало више од два сата пласирао се међу шеснаест најбољих тенисера.
Шпанског тенисера у борби за четвртфинале очекује дуел са талентованим Италијаном Јаником Синером који је раније у току дана елиминисао Швеђанина Микела Имера.
Занимљиво, Надала и Ђоковића у осмини финала чекају мечеви са будућим звездама овог спорта и што је још занимљивије – обојица су Италијани.
Када је реч о дуелу шпанског и британског тенисера, само смо у другом сету видели борбу, уједначену игру, која је на крају припала „краљу шљаке“.
Током другог периода игре видели смо чак шест брејкова, с тим што је Рафа направио четири, а Носи два, те је завршен 6:3.
Исти резултат био је и у првом сету, с тим што је Шпанац само једном одузео сервис Британцу и то му је било довољно за вођство од 1-0.
У завршном сету гледали смо сличну игру као у првом, Надал је направио брејк у четвртом гему, одржавао је предност до краја и после два сата и шест минута игре пласирао се у осмину финала.
Ни Федерер, ни Надал – већ Новак Ђоковић!
Маестрални Ђоковић у осмини финала Ролан Гароса!
Нови скандал са прес конференцијама на Ролан Гаросу: Зверев спасао Британца у супермаркету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала