Метео-аларм активиран за целу Србију: РХМЗ упозорава на могуће непогоде

© Tanjug / JAROSLAV PAPНови Сад, невреме, црни облаци.
Нови Сад, невреме, црни облаци. - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Грмљавина и пљускови могући су у целој Србији, због чега је Републички хидрометеоролошки завод активирао жути метео-аларм за целу земљу, што значи да време може бити потенцијално опасно.
Нестабилно време са сунчаним интервалима, али и повременим пљусковима са грмљавином обележиће и дане пред нама.
Жути метео-аларм данас је активиран за целу земљу, док ће и сутра бити упаљен за већи део земље, сем у Банату, Бачкој, Срему и Београду.
Невреме - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Рекорд: Аустрију погодило 60.000 муња /видео, фото/
Како је наведено у објашњењу за жути метео-аларм, на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије, „временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“.
Током данашњег дана најнижа температура биће од десет до 17, највиша од 24 до 28 степени.
У Београду ће данас бити променљиво облачно и топло време, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, уз слаб и умерен ветар. Јутарња температура биће око 17, највиша око 26 степени.
Да нас чека променљиво и нестабилно време најавио је и метеоролог Ђорђе Ђурић.
„У недељу знатно више облака. Већ од јутра умерено до претежно облачно, а понегде и са слабом кишом. Током дана променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином, а средином дана и после подне понегде се очекују и краткотрајне грмљавинске олује. Максимална температура од 23 до 29 степени. У Београду до 26. Биће и веома спарно јер ће и релативна влажност ваздуха бити повећана, а ветар слаб“, навео је Ђурић, пренеле су „Новости“.
У понедељак на северу суво и претежно сунчано, а у осталим пределима променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином. Биће мало свежије у односу на викенд.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала