„Дивим се Ђоковићу, али не волим да га гледам – досадно је“

© AP Photo / Steve ChristoСтив Дарсис, белгијски тенисер
Стив Дарсис, белгијски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Пратите нас
Стив Дарсис, белгијски тенисер, говорио је за руски портал „РБ спорт“ где је указао да је по њему садашњи тенис „веома досадан“, те да у контексту игре Новака Ђоковића не воли да гледа његове мечеве.
За Дарсиса је тенис постао унитаран у односу на разноликост која је постојала раније када су играчи могли да играју и споро и брзо, константно мењајући темпо, те да је било чешћих осцилација у игри.  
„Да будем искрен, тенис је у последње време веома досадан. Играчи обично играју на метар од основне линије, веома брзо и јако. Скоро нико не излази на мрежу, не користе скраћене ударце. Сви су некако постали исти“, рекао је некадашњи 38. тенисер на АТП листи.
Мишљење Белгијанца је да су мечеви постали моћнији, али примитивнији у смислу да нема разноликости у игри каква је била док је он играо свој најбољи тенис.
„Знате, можда су поједини играчи против којих сам играо мислили да моја игра не ваља. Али ја сам се увек трудио да чешће скраћујем ударце, излазим на мрежу, мењам темпо и ритам игре. Имао сам осећај да су се они губили због чињенице да никада нису видели такав тенис“, навео је он.
На питање тенисерке и новинарке Екатерине Бајчкове да ли му је лако да игра против младих играча, сада када је при крају своје каријере, Дарсис је рекао да му није лако, али да је тактички интересантно за њега, те да није сигуран чију игру би могао да наведе као занимљиву за гледање, осим Данијела Еванса.
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2021
Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/
„Тешко је рећи, морао бих да размислим. Волим Ришара Гаскеа, Ника Кирјоса, Беноу Пера. Пер понекад има лудачке ударце. Волим када не знаш шта ће се десити у наредном тренутку. Ако гледате Ђоковића, скоро сваки пут можете да предвидите где ће и како да одигра“
Дарсис се одмах исправио, нагласивши да не жели да буде погрешно протумачен:
„Дивим се свему што ради, као и нивоу његовог тениса. Он је невероватан играч, веома јак, али... Не волим да гледам његове мечеве. Ја волим луде момке. Такође не волим што у модерном тенису не можеш ништа гласно да кажеш, да се обратиш свом противнику, тиму или судији. Играче константно кажњавају за све и издају им упозорења“.
Упитан шта је онда тенису потребно, да ли можда више момака ексцентричних играча попут Беноа Пера, Дарсис је навео да је Француз можда погрешан пример, али да воли његов стил игре.
„Он понекад каже апсолутно грозне ствари, веома погрешне. Али ја баш волим његов тенис. У суштини, он је ван терена кул момак, веома забаван и пријатан. Као и Ник Кирјос. Само што понекад на терену говоре потпуно погрешне ствари. Срећа је што уопште имамо могућност да будемо на централном терену и да играмо пред публиком. То треба да се цени“, указао је Белгијанац додајући:
„Лично волим када тенисери играју на различите начине, са публиком која ће видети и кратке и моћне ударце, када момци могу да говоре о својим емоцијама. Грозно је што сада практично ништа не смете да кажете осим стандардних фраза“.
„Луди“ тенисер отворио душу: „Нисам могао да устанем из кревета“
„Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“
Рођен је у Минхену, али је изабрао Србију – и за њега гарантује Новак Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала