Не, Новак није прекршио правила

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је током меча са Лоренцом Мусетијем у осмини финала Ролан Гароса морао да оде до тоалета, на прес-конференцији су га питали зашто, а на друштвеним мрежама се покренула полемика о томе да ли је прекршио правила.
Ђоковић је прошао у четвртфинале након што му је Мусети предао меч при резултату 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.
Новаку је после другог сета било јасно да нешто у својој игри мора да промени. Такође, промена је била потребна и у нечему што нема везе са самим тенисом, па се запутио до тоалета...
„Променио сам гаће, нисам уопште користио тоалет, ако баш морате да знате. Добро је 'рестартовати' се ментално, то сам доживљавао и у прошлости“, рекао је Ђоковић после меча.
Српском тенисеру су промена доњег веша и нешто дужа пауза између сетова значајно помогли, па је у наставку окршаја са младим Италијаном на терену био „нови“ Новак.
Одлазак у тоалет је најнормалнија ствар у тениским мечевима, поготово оним на гренд слемовима који потрају три или више сетова.
Ипак, поједини медији и навијачи су после Новакове изјаве да тоалет није искористио из нужде, већ да би променио доњи веш, у истој видели – проблем.
Новинарка Ана Митрић је због тога бацила поглед на званични правилник и оповргнула поменуте теорије.
Детаљ са меча Ролан Гароса између Ђоковића и Сандгрена - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Аматерска грешка због које је „настрадао“ Федереров легат
„Играч може да затражи да напусти терен на разумно време како би отишао у тоалет, променио одећу или уради оба, али не и због било којег другог разлога“, наводи се у Гренд слем правилнику.
Додаје се и да би пауза за тоалет требало да буде направљена у паузи између сетова, а да пауза за промену одеће мора да буде узета у паузи између сетова.
У синглу сваки играч има право на једну паузу током меча у три сета, односно на две током меча у пет сетова.
Новак ће поново на терену, а можда и у тоалету, бити у среду, када га очекује четвртфинални дуел са још једним Италијаном, Матеом Беретинијем.
​► Ђоковић: Свидело ми се што губим, али сам морао да се променим
Сраман потез Немца током меча са Федерером /видео/
Новаков лудачки поен /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала