Од Медведева смо све очекивали, али ово баш и не /видео/

© AP Photo / Bernat ArmangueДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев је изгубио меч четвртфинала Ролан Гароса, али о једном његовом потезу сви причају више него о победи Стефаноса Циципаса.
Циципас је савладао Медведева са 6:3, 7:6, 7:5 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, где га очекује окршај са Александером Зверевим.
Грк је заслужено дошао до победе, али после меч лопте какву нико није очекивао.
Иако је Рус водио са 4:2, Стефанос је направио велики преокрет, а онда када је ритернирао на 6:5 за Медведева од 40:0 дошао до меч лопте после четири поена у низу.
А, онда је 25-годишњак из Москве, којег стручњаци описују као „чудног тенисера“, урадио нешто што је шокирало тениску јавност – одсервирао је сервис „испод руке“.
Сервис испод руке“ је поново постао популаран пре неколико година, али се и даље ретко када може видети на највишем нивоу тениса, као што је био меч четвртфинала Ролан Гароса.
​То, међутим, није спречило Руса да у толико критичном моменту уради нешто толико ризично.
„Размишљао сам о томе током целог меча, да можда у неком битном поену могу то да урадим, јер сам видео да стоји доста далеко на ритерну. Размишљао сам да то може да буде добар потез, али нисам успевао да пронађем прилику, а онда сам помислио да би могао тиме да га изненадим“, рекао је Медведев после меча.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Медведев о американизацији Ролан Гароса: Где је наш новац?
Тренутно други тенисер планете (због чега ће задовољан бити Новак Ђоковић) је објаснио зашто је урадио то што је урадио.
„То некада радим на тренингу и противници су углавном изненађени и морају ниско да хватају лоптицу, углавном да играју слајс, па сам зато изашао на мрежу. Али, ипак... Уопште ми се то није исплатило, он је добио зицер и погодио га је. Али, опет, то је била тактичка одлука и не бих рекао да је била грешка – то је било нешто што сам се усудио да урадим, али можда следећи пут то нећу урадити јер знам да је на то спреман“, закључио је Медведев.
​► Како је Медведев преварио „стручњаке“ – легенде откривају за Спутњик
Аматерска грешка због које је „настрадао“ Федереров легат
Не, Новак није прекршио правила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала