Премијер Пољске: Руководићемо се одлуком ЕМА по питању признавања вакцине „Спутњик Ве“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља
Вакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Пољска ће се руководити одлуком Европске агенције за лекове (ЕМА) по питању признавања руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је премијер Пољске Матеуш Моравјецки после састанка са словачким колегом Едуардом Хегером у Варшави.
„Ако говоримо о типовима вакцина, могу рећи да се руководимо правилом да признајемо оне вакцине које је признала и Европска агенција за лекове. Признаваће се оне вакцине које се тамо признају и користе у Пољској“, рекао је Моравјецки.
У Пољској се тренутно користе вакцине четири произвођача: „Фајзер“, „Модерна“, „Астра зенека“ и „Џонсон и Џонсон“. Вакцину могу да приме одрасли и деца изнад 12 година.
Ампуле са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Украјина не дозвољава улазак у земљу вакцинисанима руском вакцином „Спутњик Ве“
Подсетимо, руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“, коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у већ 67 земаља са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала