Љубав, сузе и два гола за Ериксена: „Много сам плакао...“

© AP Photo / Kirill KudryavtsevРомелу Лукаку
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Пратите нас
Апсолутни херој Белгије у демолирању Русије био је Ромелу Лукаку. Робусни центарфор постигао је два гола у победи 3:0, а маестралну партију поклонио је свом саиграчу из Интера Кристијану Ериксену, који је у суботу колабирао на травнатој подлози Паркен стадиона у Копенхагену.
Језиво су изгледале све оне сцене, након што је Кристијан Ериксен пао ко покошен у тренуцима када је требало да прими једну безазлену лопту. Уследила је борба за његов живот, коришћен је на лицу места дефибрилатор, и права је срећа што се на крају све завршило на најбољи могући начин.
 Сајмон Кјер теши супругу Кристијана Ериксена - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Капитен у мисији спасавања живота /фото/
Ипак, слике које су обишле свет ледиле су крв у жилама, а посебно су емотивни били играчи Данске и Финске (0:1) који су једва смогли снаге да наставе утакмицу и то на препоруку управо Кристијана Ериксена који се из болнице огласио и поручио им да играју. 
Следећа утакмица на Европском првенству била је резервисана за Белгију и Русију у термину од 21 час и управо ту је издоминирао Ериксенов саиграч из Интера Ромелу Лукаку.
Већ после 10 минута затресао је мрежу „зборнаја команде“, отрчао је ка камери и поручио „Крис, волим те“. Што и не чуди, имали су фантастичну сарадњу минуле сезоне у Серији А, где су са Интером освојили Скудето
​До краја сусрета Лукаку је постигао још један погодак у 88. минуту и проглашен је за играча утакмице. Јасно је да је изјаву давао под изузетним налетом емоција и да је голове и тријумф посветио Ериксену.
„Заиста сам срећан због победе, али било ми је тешко да играм јер су моје мисли биле уз саиграча Кристијана Ериксена. Надам се да је добро, њему поклањам ову партију. Много сам плакао пре утакмице, био сам уплашен. У претходних годину и по дана провео сам више времена са њим, него са породицом. Било је тешко фокусирати се после свега што се догодило. Погођени су били и други играчи. Чуо сам да је ван животне опасности. надам се да ће ускоро бити доброг здравља, идем да га контактирам“, рекао је херој Белгије Лукаку којем је додељен трофеј за играча утакмице.
► Модрић арогантним Енглезима: Нећу вам открити, видимо се на терену
Ериксен преживео, Русија пала за 34 минута
► Две нације у два гласа – за једног човека и победу живота! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала