Црногорски министар писао закупцу Светог Стефана: Очекујем отварање у што краћем року

© Flickr / Aleksandr ZykovСвети Стефан, Црна Гора
Свети Стефан, Црна Гора  - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић упутио је писмо представницима хотелског оператера "Амана" која управља град хотелом "Свети Стефан" и Вилом Милочер, као и закупцу "Адриатик пропертис" очекујући да ће хотелски објекти у што краћем року бити отворени.
У писму, у које су Вијести имале увид, Милатовић подсећа да је у претходном периоду имао интензивне разговоре како са представницима локалне заједнице, Општине Будва, тако и Морског добра, и да је уверен да ће се кроз константни дијалог са локалном заједницом доћи до трајног решења.
"Аман" је пре месец дана најавио да неће отварати ексклузивно летовалиште Свети Стефан - Милочер, што су потврдили и у компанији "Адриатик пропертис", бизнисмена Петроса Статиса, и најавили су одлазак из Црне Хоре, па и покретање међународне арбитраже.
Као један од основних разлога наведено је то да својим гостима не могу гарантовати мир и дискрецију, што је основна препорука "Амана", јер мештани Светог Стефана и Пржна траже приступ Краљичиној и Краљевој плажи, које су дате у вишедеценијски закуп заједно са хотелским капацитетима.
Свети Стефан, Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2021
Закупац Светог Стефана преноси бизнис у Србију
Радници су у међувремену послати на одморе, понуђена им је отпремнина и јасно саопштено да траже посао у другим хотелима. У решавање проблема интензивно се укључио ресор на чијем је челу Милатовић.
Писмо Милатовића адресирано је на представнике "Амана" и "Адриатик пропертиса" Роланда Фасела и Горана Бенцуна.
"Било ми је задовољство да вас упознам и да разговарамо о свим питањима у вези са "Аманом" на састанку који смо одржали 24. маја у Министарству економског развоја. Као што сте обавештени, у нади да ћемо пронаћи решење за спорна питања, Министарство економског развоја је 9. јуна организовало још један састанак на који су позвани представници "Амана" и "Адриатик Пропертиса", као и представници Месне заједнице Свети Стефан, Општине Будва, Морског Добра, као и Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.
Нажалост, и поред тога што сте потврдили присуство, представници "Амана" и "Адриатик Пропертиса" нису дошли на састанак. Овај састанак је био још једна прилика да отворено и конструктивно разговарамо са свим заинтересованим странама.
Представници Месне заједнице представили су проблеме са којима се они и њихови гости суочавају када је у питању комплекс Свети Стефан (укључујући и Краљичину плажу). Наведене неправилности и одсуство конструктивног дијалога са представницима "Амана" је по њиховим речима и довело до изолованих инцидената.
Након састанка, представници Месне заједнице издали су и саопштење за јавност у којем наводе да ће уложити све напоре да не угрозе пословање "Амана" и да он настави да ради на начин на који је до сада”, наводи Милатовић у писму у које су Вијести имале увид.
CC0 / Pixabay / Свети Стефан
Свети Стефан - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Свети Стефан
Закупац тврди да својим гостима не може гарантовати мир и дискрецију.
Како истиче, у Министарству економског развоја сматрају то гестом добре воље и јасним знаком да је локална заједница такође заинтересована да "Аман" остане у Црној Гори.
“У том смислу желим да искористим ову прилику да још једном потврдим стратешко опредељење нашег министарства да буде на располагању свим инвеститорима. То значи да ће Министарство економског развоја у оквиру својих надлежности деловати у циљу испуњења очекивања инвеститора, али строго поштујући законе државе Црне Горе, који гарантују мирно поседовање и уживање уговорних права.
Стога ће Министарство економског развоја обештетити закуподавца по основу свих захтева за надокнаду штете или захтева заснованих на било којој другој правној основи коју подносе трећа лица ако су такве радње у супротности са законом или Уговором о закупу хотела Свети Стефан и Милочер у Будви”, навео је Милатовић и додао:
“Имајте на уму да Министарство економског развоја има могућност и обавезу да заштити само она права обухваћена Уговором о закупу због чега сматрамо од изузетне важности константни дијалог са локалном заједницом како бисмо дошли до трајног решења за свако спорно питање”, закључује Милатовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала