Путин о Бајдену: Слика коју стварају медији нема везе са реалношћу - њему ништа не промиче

© AFP 2023 / DENIS BALIBOUSEВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин рекао је да су на самиту са америчким лидером у Женеви дефинисани кључни ставови у којима може доћи до приближавања две земље . Постоје ствари које су апсолутни приоритет и које представљају интерес за обе земље, рекао је Путин и додао  да је Бајден професионалац којем ништа не промиче.
„Дефинисали смо правце и тачке где можемо говорити о могућем приближавању позиција у будућности. Постоје ствари које и за нас и за Сједињене Државе представљају апсолутни приоритет и интерес“, рекао је Путин само дан након састанка са америчким колегом у Женеви.
Он је навео да у то спада питање обуздавања трке у наоружању.
Руски председник је рекао да слика коју о америчком председнику Џозефу Бајдену стварају медији нема никакве везе са реалношћу.
„Желим да кажем да та слика председника Бајдена коју стварају медији, и наши и чак амерички медији, нема никакве везе са реалношћу“, рекао је Путин.
Како је додао, Бајден је професионалац и с њим се мора веома пажљиво радити да се нешто не би пропустило.
„Њему само ништа не промиче, будите уверени у то“, рекао је руски председник.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Према његовим речима, амерички председник све ради вешто. Атмосферу на преговорима је оценио као добронамерну.
„Он (Бајден) је концентрисан, зна шта жели да постигне и то ради врло вешто, то се одмах осети. Али, при свему томе атмосфера је била добронамерна“, рекао је Путин.
Путин је још рекао да рачуна да ће Бајдена пустити да ради и да се ситуација која је постојала у руско-америчким односима протеклих година неће поновити.
„Надам се да неће бити као што је било претходних година и да ће га пустити да ради на миру“, рекао је он.
"Ми ћемо са своје стране штитити наше интересе. Спремни смо да наставимо овај дијалог онолико колико буде била спремна америчка страна", закључио је Путин.
Владимир Путин је недавно изјавио да како ће се САД распасти по принципу некадашњег СССР-а. Шта под тим подразумева, у својој емисији „Мој поглед на Русију“ коментарише Љубинка Милинчић:
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала