Радије не би у канцеларију: Све мање младих прихвата традиционални начин рада

CC0 / пиксабеј / Посао
Посао - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Традиционални радни дан у канцеларији данас је избор мањине. Само 9,8 одсто испитаника који студирају бизнис и финансије на водећим универзитетима у Централној Европи и још неколицина њих из Француске више воли стари модел рада у фирми, с дефинисаним радним временом.
Насупрот њима, половина од више од 9.000 младих који су учествовали у Дилојтовом истраживању „Први кораци на тржишту рада“, више би волели флексибилно радно окружење које им омогућава рад са различитих локација, укључујући и рад од куће, као и флексибилно радно време.
„За компаније које желе да привуку најбоље таленте од суштинске важности је да разумеју како младе генерације виде своју будућност“, каже Сања Колеска, руководилац Службе за људске ресурсе у „Дилојту Србија“.
„Они јасно истичу да желе могућност рада на даљину, у време које њима одговара. Компаније које желе да наметну свакодневно осмочасовно радно време у канцеларији, једноставно можда неће бити занимљиве многим најбољим младим талентима, и може се очекивати да ће прећи код оних послодаваца који могу да задовоље њихове потребе.“
Једно од питања у упитнику је било и о томе колико млади верују да је пандемија утицала на њихову жељу да размотре опцију рада у иностранству, преносе Новости.
„Иако је већина људи рекла да пандемија није утицала на њихова очекивања у вези са висином зараде или вероватноћом пресељења у иностранство, ми верујемо да је новонастало социјално окружење имало утицаја“, додаје Колеска.
„Прелазак на флексибилни, хибридни рад већ је постојао и раније, али верујемо да је пандемија убрзала његово прихватање и популарност“, односно, довела је будућност, а то можемо видети и у све већем броју младих који желе флексибилност у погледу времена и места рада.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала