Кнежевић: На потезу су Абазовић и Бечић

© Sputnik / Небојша ПоповићПредседник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић стиже на састанак у Подгорици
Председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић стиже на састанак у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Разрешење дубоке политичке кризе у Црној Гори зависи само од лидера Демократа и председника парламента Алексе Бечића, који треба да се изјасни да ли је за промену актуелне владе са новим премијером, што је захтев ДФ-а, изјавио је један од лидера тог савеза Милан Кнежевић.
Он је додао да се лидер УРА Дритан Абазовић до сада у више наврата изјаснио да нема ништа против тога.
"Сада је на потезу Алекса Бечић", изричит је био Кнежевицћ и подсетио да је и лидер Демоса Миодраг Лекић, који је у коалицији с Бечићевим Демократама рекао да Здравко Кривокапић више нема подршку његове странке.
Лекић је ускратио подршку Кривокапићу након што је премијер у завршној речи на седници на којој се раправљало о смени министра правде Владимира Лепосавића, изјавио да у парламенту влада "политичко лицемерје, лаж и неморал".
Кнежевић је у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк прецизирао да је ДФ напустио парламент и да актуелни премијер нема подршку тог савеза још од 27. маја, када је одбио да потпише Темељни уговор.
"Демократски фронт више неће трпети понижење српског народа и СПЦ и неће дозволити да се угрози све оно што је на изборима 30. августа прошле године постигнуто", рекао је Кнежевић.
Ако такав договор унутар владајуће коалиције не буде постигнут тек тада ће се ћи на нове изборе, рекао је Кежевић упитан да коментарише тврдњу Кривокапића да ДФ руши његову владу јер жели нове изборе.
О Кривокапићевој изјави да резолуција у Сребреници није била потребна и да је незадовољан њеним усвајањем, Кнежевић је рекао да је Кривокапић ипак изневерио аманет митрополита Амфилохија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала