Кремљ о примедбама СЗО на рачун производње руске вакцине: Све грешке су исправљене

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина Спутњик Ве
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, коментаришући наводе Светске здравствене организације да су прегледом једне руске фабрике за производњу вакцине „Спутњик Ве“ утврњени одређени проблеми, рекао да су критеријуми контроле веома ригорозни, али да су упркос томе све неисправности исправљене.
„Заиста су на месту примедбе од стране инспекције Светске здравствене организације (СЗО) по питању неисправности, међутим, колико је нама познато, све те примедбе су узете у обзир и сви недостаци су исправљени“, рекао је он.
Претходно је Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да су прегледом производње руске вакцине у Уфи утврђени неки проблеми код једне производне фабрике која је одговорна за пуњење одређеног броја бочица вакцине против корона вируса „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
Конкретно реч је о фабрици Фармстандард-УфаВИТА, једно од четири прегледана места за производњу и пуњење  вакцине, навела је СЗО у свом прелиминарном извештају.

Неисправне вакцине не стижу до пацијената

Све вакцине које не одговарају критеријумима, у случају да се појаве, неће доћи до крајњег корисника захваљујући проверама, изјавио је заменик министра здравства Русије Сергеј Глагољев.
„Било какве неисправности по питању вакцина приликом контроле квалитета се уочавају након чега се оне уништавају“, појаснио је он.
Глагољев је рекао и да систем контроле квалитета, који је заснован на више нивоа, омогућава да се на тржишту очува сигурност да ће пацијенти добити препарате који су у складу са свим критеријумима квалитета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала