Бугарска делегација: Крим – законити део Русије

© Фото : Pixabay / Victor SapozhnikovБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Шеф бугарске делегације  Пламен Милетков, који је у посети Криму, изјавио је да је полуострво законити део Руске Федерације.
„Кримљани су самостално направили избор и референдум је био легитиман – то је чињеница. Ми, као народне дипломате, признајемо Крим законитим делом Руске Федерације и сваки наш долазак доприноси да у Бугарској почну да схватају ту ситуацију, не искривљавајући чињенице“, објаснио је Милетков.
Истовремено, шеф бугарске делегације се пожалио на нелагодности због санкција против полуострва. Међу њима су, како каже, дугачак лет, затварање границе, одсуство могућности коришћења банкарских картица и бројева мобилних телефона.
Новинар са Крима на великој конференцији Владимира Путина - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
„Крим је руски“: Русија одговорила Бајдену
Инале, група од 13 особа, међу којима су два градоначелника и заменик градоначелника бугарских градова, у званичној је посети Криму како би учествовали на међународном форуму бугарске културе „Розафест“ који се одржава уз подршку Фонда председничких субвенција.
Подсетимо, Крим се ујединио с Русијом после референдума који је одржан у марту 2014. године након државног удара у Украјини, на ком се већина становника Републике Крим и Севастопоља изјаснила за улазак у састав Русије.
Украјина сматра Крим својом територијом, али привремено окупираном, док су руске власти више пута саопштавале да су се Кримљани демократским путем и у складу са међународним правом и статутом УН изјаснили за присаједињење Русији. Председник Русије Владимир Путин рекао је да је то питање затворено.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала