„Пао“ сајт, осмаци не могу да провере резултате мале матуре

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПолагање мале матуре у основној школи у Земуну
Полагање мале матуре у основној школи у Земуну - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Сајт на ком осмаци из српских школа треба да провере резултате завршних тестова „пао“ је и не ради. Министар просвете зато је наредио да се продужи време за приговоре до 18 сати.
Порталу mojasrednjaskola.gov.rs тренутно није могуће приступити због техничких проблема.
„Извињавамо се на непријатности. Услед великог интересовања дошло је до преоптерећења инфраструктуре. Тренутно радимо на повећану серверских ресурса како би одговорили на повећани број захтева“, пише на сајту.
Министар просвете Бранко Ружић издао је хитно наређење свим директорима школа да се време за евентуалне приговоре на резултате завршних испита за осмаке продужи до 18 сати, саопштено је из Министарства, преноси РТС.
Родитељи ће на тај начин имати времена да, уколико су незадовољни, приговоре на резултате завршних испита оставе у школама, саопштено је из Министартва просвете.
Из Министарства истичу да су у сталном контакту са Канцеларијом за информационе технологије и е-Управу и надлежном фирмом за одржавање сервера, где је и настао проблем, како би се што пре отклонио.
„Уз изражавање жаљења због непријатности која је настала у време које је важно за, пре свега, децу, па и родитеље, да се сазнају резултати, министар је наложио директорима школа да омогуће увид у тест и резултате у самим школама док се проблем са порталом не реши“, наведено је у саопштењу Министарства.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала