Ђоковић: Не сећам се да сам оволико падао /видео/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, изгубио је први сет у првом колу Вимблдона, али је затим сјајном игром направио преокрет и савладао младог британског тенисера Џека Дрејпера са 3:1, у премијерном мечу на Централном терену после две године.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Новак се огласио саопштењем после новог напада „естаблишмента“
Турнир није одржан прошле сезоне, а Ђоковић је бранилац трофеја који је освојио 2019.
„Осећам се сјајно, видео сам све како је и драго ми је што сам се вратио. Ово је најсветији тениски терен на свету. Врло сам срећан што могу да причам овде по завршетку меча јер то никада нисам радио. Нова ствар и односу на неке раније године. И ја сам као и многи други играчи био врло тужан што је Вимблдон прошле године био одложен. Тешка времена за све, али сам срећан што се спорт вратио и надам се да сте уживали данас и да ћете уживати у наредне две недеље“, рекао је Новак у мини интервјуу на терену.
Похвалио је и игру противника, Џека Дрејпера, који је успео да на дебитантском наступу освоји почетни сет.
„Заслужио је велики аплауз. Има само 19 година, нисам га раније гледао пре овог турнира, тачније пре Квинса где је одиграо доста добро и дошао до четвртфинала. Добио је неке врло високорангиране играче. Изаћи на централни стадион Вимблдона је нешто невероватно, одиграо је одлично и зрело, донбро се понашао, веровао је у себе и заслужио је похвале. Желим му све најбоље у наставку каријере“, додао је Новак.
Признао је да воли да игра на трави, али је рекао и да не зна због чега је она била толико клизава, због чега је двапут имао тешке падове.
„Искрено, не сећам се да сам оволико падао. Доста је клизаво, да ли због тога што је кров затворен или што је доста падала киша претходних дана, стварно не знам. Велика част је изаћи на овај посебан терен, за мене највећи. Увек сам као клинац сањао да играм Вимблдон и да га освајам. Никада на овом терену не узимам ништа здраво за готово, осећам историју, традицију, играм дан за дан. Сасвим је другачије него на шљаци. Имао сам изванредан Ролан Гарос, веома сам задовољан због тога и надам се да ћу радити на покретима и да ћу мање проклизавати на овој подлози јер на њој то баш и не функционише“, закључио је Ђоковић.
► Новак кренуо „из минуса“ на Вимблдону и одржао час тениса младом Британцу!
► „Сећам се Новакових урлика, на то сам поносан“
► Зимоњић за Спутњик: Ђоковић може да оствари нешто што нико никада није
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала