Математичка формула за лагодан живот и стратегије како то и остварити

CC0 / pixabay / Богатство
Богатство - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Достизање жељеног начина живота није толико компликовано, кључно је направити неке промене у финансијским навикама и поставити себи јасне циљеве на средњи и дужи рок како бисте могли да се усредсредите на рад на својој тренутној ситуацији и постизање одличних новчаних резултата.
Према америчком Федералном тужилаштву за потрошаче (Profeco), 54 одсто становништва између 15 и 29 година купује преко свог буџета, 20 одсто радије троши него штеди, 18 одсто купује производе који им нису потребни и отприлике 26 одсто никада или готово никад не упоређује цене производа у различитим продавницама. Све ове одлуке оштро коче вашу финансијску слободу. 
Ворен Бафет - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Милијардер открио зашто богатство од 100 милијарди долара не оставља деци
Стога, формула за финансијску слободу гласи ЛФ=ИП>Г (финансијска слобода једнака је пасивном приходу већем од расхода - libertad financiera es igual a ingresos pasivos mayores a gastos)
Међутим, да бисте постигли да су ваши пасивни приходи већи од ваших трошкова, неопходно је применити низ стратегија које ће вам помоћи да развијете формулу на задовољавајући начин да бисте добили резултате које очекујете.

Усвојите месечни буџет

Што је нижи број ваших месечних трошкова, то ћете лакше и брже постићи начин живота какав сте одувек желели. Кључно је поједноставити, односно евидентирати све трошкове и приход без обзира на то колико су минимални како бисте могли да елиминишете непотребне трошкове који гуше ваш буџет. Од помоћи могу да вам буду и апликације на телефону које служе за бољу контролу над финансијама.

Створите своју „гуску која носи златна јаја“

Није важно да ли сте у дуговима или зарађујете мало новца, генерисање сопственог капитала је лакше него што мислите, само искористите своје контакт мреже и свој таленат радећи оно што волите: држање курсева, кување, брига о кућним љубимцима… постоји безброј активности од којих можете да зарадите новац без потребе да се „убијате од посла“.

Не падајте у искушења

Уз поједностављивање трошкова и добити коју ваши таленти генеришу и ваш капитал ће почети да расте и акумулира се, па је врло важно одржавати трезвеност и избегавати емоционалне куповине по сваку цену. Искористите тај капитал за улагање и пасивно остварујте приход да бисте могли да живите као прави краљ.

Пут ка финансијској слободи

Распоредите свој капитал на различита инвестициона средства, тако да вам временом добијени повраћај омогућава да одржите или побољшате свој животни стил. Међутим, морате имати на уму да је свет улагања веома променљив и несигуран, па је неопходно разумети предности и недостатке за сваку инвестицију. 
Штедња илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Шта је Паретово правило штедње и како да га употребите
Ако трошите више, не упоређујете цене и не одвајате одређену количину новца за штедњу и инвестиције, свакодневно себе удаљавате од стила живота којем тежите.
Није важно ако је ваша тренутна финансијска ситуација лоша, истрајност и чврста жеља за достојанственим животом основни су елементи за испуњење ваших снова. Увек је право време да изађете из деструктивног циклуса који вам не дозвољава да стварате богатство, пренео је портал "Бизлајф".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала