Отворено онлајн гласање конкурса „Андреј Стењин“ за најбољу фотографију

© Фото : Артем Оноприенко/StenincontestУдар муње
Удар муње - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Сви корисници интернета могу од 1. јула учествовати у избору за најбољу фотографију у оквиру конкурса „Андреј Стењин 2021“ која се додељује младим фоторепортерима.
Онлајн гласање је почело на руском (https://stenincontest.ru/winners2021/) и на енглеском сајту конкурса (https://stenincontest.com/winners2021/).
Како бисте учествовали у гласању потребно је да имате налог на једној друштвеној мрежи: ВКонтакт, Фејсбук, Твитер или на кинеском Веибо. Гласање је отворено до 22:59 (по српском времену) 31. јула. Победник онлајн гласања ће бити објављен почетком августа, а аутор најпопуларније фотографије на Интернету ће добити диплому.
© Sergey BobylevФото-конкурс "Андреј Стењин 2021"
Фото-конкурс Андреј Стењин 2021 - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Фото-конкурс "Андреј Стењин 2021"
По мишљењу организатора такмичења „Андреј Стењин“, руководиоца службе визуелних пројеката медијске групе „Русија севодња“ Оксане Олејник, онлајн гласање је добра традиција конкурса.
„Корисници Интернета, који учествују у гласању, су прави познаваоци фотографије и желе да знају и разумеју што је више могуће о свету модерне фотографије. Ми смо срећни, што им у томе помажу радови оних који представљају најбоље и најсјајније у свету младих међународних фоторепортера, а то су наши лауреати“, подвукла је Олејник.
Ко ће бити добитник главне награде конкурса Стењин – Гран прија, као и како ће бити распоређена места у номинацији конкурса ће бити познато у септембру. Током првог месеца јесени ће бити објављени победници на сајту stenincontest.ru | stenincontest.com.
План је да се започне и традиционални „роуд-шоу“ победника у градовима широм света до краја године.
© Luis Antonio RojasФото-конкурс Андреј Стењин 2021, Уплакана девојчица
Фото-конкурс Андреј Стењин 2021, Уплакана девојчица - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Фото-конкурс Андреј Стењин 2021, Уплакана девојчица

О конкурсу

Међународно такмичење фоторепортера „Андреј Стењин“, које организује Међународна новинска агенција „Русија севодња“ под покровитељством Комисије Руске Федерације у сарадњи са организацијом УНЕСКО, има за циљ да подржи младе фотографе и скрене пажњу јавности на задатке савременог фоторепортера. Ово је платформа за младе фотографе, талентоване и отворене за све новине, који нам скрећу пажњу на људе и догађаје у нашој близини.
У 2020. години информативни партнери такмичења су: информативни портал Вести.Ru, руски државни ТВ канал „Русија-Култура“ и телевизија „Москва 24“.
Међународни медијски партнери на такмичењу су: новинска агенција и радио Sputnik, новинска агенција Askanews, медијски холдинг Independent Media, новинска агенција Notimex, новинска агенција ANA, RT, Shanghai United Media Group (SUMG), интернет портал China Daily, интернет портал The Paper, медијска мрежа Al Mayadeen, новинска агенција Prensa Latina, интернет портал DBW, информативна агенција Телам.
У статусу индустријских партнера, такмичење подржавају: Савез новинара Русије, часопис „Национална географија Русија“, портал „Russian Photo“, портал Photo-study.ru, школа фотографије „Академија фотографије“, информациони портал „YOung JOurnalists“, часопис „Fotoargenta“, Клуб фотожурналистике Њу Делхи, часопис „Артдок“, часопис „LF Magazine“, часопис ЛФ Магазин, интернет портал „All About Photo“, часопис фотографија „EYE“, интернет-портал „IPhoto Channel“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала