„Бомба: Ноћ када је Боби Кенеди убио Мерилин Монро“ – нова књига открива мрачне тајне

© AP Photo / Matty ZimmermanМерилин Монро
Мерилин Монро - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Пратите нас
Мерилин Монро је отровао Боби Кенеди строго поверљивом дрогом коју је изумила ЦИА покушавајући да је спречи да изађе у јавност са аферама двојице браћа, тврди бивши детектив Мајк Ротмилер.
Смрт Мерилин Монро шездесет година покривена је мистеријом. Упркос томе што јој случај затворен као самоубиство, наводна интимна веза звезде са покојним председником Џоном Ф. Кенедијем и његовим братом Бобијем и даље даје претпоставке о њеној неочекиваној смрти у 36. години.
Званично се наводи да се заносна плавуша, која је у биографији већ имала предозирања и депресију, убила барбитуратима 4. августа 1962. увече. Упркос низу гласина о њеној интимној вези са Џоном Ф. Кенедијем након њеног блиставог „Срећан рођендан, господине председниче“, наступа у „Мадисон сквер гардену“, никада није потврђено да су њих двоје имали аферу и да постоји само једна њихова фотографија.
Мерлин Монро - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2017
Хефнер дао богатство да буде сахрањен поред Мерилин Монро
Међутим, Ротмилер у својој књизи „Bombshell: The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe“ каже да се нашао међу досијеима тајне полиције у обавештајној архиви полиције Лос Анђелеса 1978. године, који садрже доказе да су легендарну певачицу и глумицу убили из Државног правобранилаштва, а полиција је одлучила да то прикрије, преноси међународни Спутњик.
У разговору за „Сан онлајн“ Ротмилер је уочи изласка књиге открио које је мрачне тајне открио током рада у Одељењу за обавештајни рад организованог криминала Лос Анђелеса.
„Када сам ушао у ту јединицу, нисам имао појма шта је тамо, нико у полицијској управи то не зна осим момака који тамо раде и шефа полиције“, рекао је бивши детектив. „Било је досијеа о тројици Кенедија – председнику, државном тужиоцу и њиховом брату Едварду. Те датотеке су повезане са другим, као огромна паукова мрежа.“
Ротмилер тврди да је из досијеа сазнао да је Мерилин била под надзором Одељењa за обавештајни рад и да јој је прислушкиван телефон и инсталиране бубице у кући.
Бивши полицајац тврди да је полиција такође водила досијее пријатеља и комшије Мерилин Монро – Петера Лорефорда, глумца који је био ожењен млађом сестром Кенедијевих.
„Извештаји показују да су Роберт Кенеди и Петер Лавфорд били под надзором оног дана када је Мерилин умрла“, тврди Ротмилер. Такође тврди да су му тајни досијеи доказали да је Боби Кенеди тог дана заправо био у Лос Анђелесу - супротно ономе што је јавно изјавио.
Ротмилер је потом открио да је имао прилику да лично разговара са Лавфордом након што је случајно налетео на њега у Плејбоj вили Хјуа Хефнера. И то је било време када су његове сумње у вези са глумичином смрћу очигледно потврђене.
Елвис Присли - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2020
„Бити Елвис“: Зашто је „краљ већи од живота“ трагично скончао
Лавфорд је рекао да је он одвезао Бобија Кенедија са аеродрома до Мерилинине кућена на дан њене смрти, а она је браћи претила да ће изаћи у јавност са аферама и угрозити репутацију Кенедијевих. Лавфорд се наводно сетио да су се Боби и Мерилин сукобили у њеној кући, а певачица је оптужила политичара да се „према њој понаша као према проститутки“.
Лавфорд је потом Ротмилеру открио да је видео Бобија како јој ставља нешто у чашу воде и присиљава је да пије. Глумац сматра да је звезда била мртва кад су они напустили њену кућу. Према књизи, обавештајци су потом заташкали овај злочин да би изгледао као самоубиство, истовремено крадући дневник у ком је Монроова детаљно описивала односе са обојицом Кенедија.
Лавфорд је умро 1984. године, две године након овог наводног разговора.
Ротмилер је рекао да је сада одлучио да пружи „бомбастично откриће“ јер није желео да привуче пажњу медија док је радио у приватној индустрији.„Такође, да сам испричао ову причу раније, мислим да је нико не би прихватио јер су Кенедијеви били недодирљиви“, тврди он.
Ова прича нема расплет јер јој недостаје неколико кључних детаља, укључујући улогу Мерилине кућне помоћнице и њеног психијатра, за које се наводи да су први открили њено тело.
„Бомба: Ноћ када је Боби Кенеди убио Мерилин Монро“ треба да изађе 8. јула.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала