Мајами: Детонирање урушене зграде, чека се тропска олуја /видео/

© REUTERS / Marco BelloОстаци делимично урушене зграде у Мајамију
Остаци делимично урушене зграде у Мајамију - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Пратите нас
Остаци делимично урушене зграде у Мајамију, која се срушила пре 11 дана синоћ су срушени до темеља у контролисаној експлозији због могућег доласка тропске олује Елза, која је напустила обале Кубе, а метеоролози најављују да ће данас и сутра стићи и до западне обале Флориде.
Рушење 12-спратног стамбеног комплекса Сурфсајд ће омогућити спасиоцима и хитним радницима да наставе претраживање остатака у нади да пронађу преживеле.
Потрага је обустављена у суботу због све веће забринутости да би се остаци конструкције могли урушити, што је раднике доводило у опасност. Забринутост је погоршала тропска олуја Елза, која треба да стигне на југозапад Флориде у уторак или среду и на то место донесе бујне кише и јак ветар.
Снимци рушења подељени на друштвеним мрежама показују како се висока структура за неколико секунди губи у густом облаку прашине, преноси РТ.
​Надлежни су потврдили да житељи зграда у непосредној близини срушене 12-спратнице неће морати да се евакуишу, али њима је препоручено да током операције рушења остану у својим становима и искључе клима уређаје због прашине.
Рушење се поклопило са свенародном прославом 4. јула која је, међутим, ублажена у Мајами бичу. Град је отказао свој годишњи ватромет и позвао становнике да уместо тога упале свећу у част свих жртава трагедије.
​Истрага и даље није пружила одговор на питање шта је изазвало рушење 12-спратне зграде, али инжењери су указали на структурне недостатке који су могли да изазову ову несрећу.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала