Сари признао грешку: Марина је одлагала мој одлазак из Челсија

© AP Photo / Michael ProbstМаурицио Сари, тренер Лација
Маурицио Сари, тренер Лација - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
Пратите нас
Маурицио Сари признао да је направио грешку одлазећи из Челсија због Јувентуса наводећи да је десна рука Романа Абрамовича, Марина Грановскаја, хтела да остане у Лондону.
Шездесетдвогодишњи Италијан, након само једне сезоне у Челсију и освојене Лиге Европе 2019. исказао је жељу да напусти лондонски клуб, те је сезону 2019/20. провео на клупи Јувентуса.
Међутим, из данашње перспективе Сари признаје да жали што је прешао у Италију говорећи да је директорка Челсија Марија Грановскаја желела да он остане у Лондону.
Марина Грановскаја - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2020
Рускиња је најмоћнија жена у свету фудбала и њено „не“ заиста значи – „не“
Сари који је сада тренер Лација, такође указује да мисли тим који Челси сада има више одговара његовом начину рада.
„У Челсију сам направио сензационалну грешку, тражећи да се вратим у Италију по сваку цену“, рекао је Сари италијанском новинару Алфреду Педули.
„Марина је одлагала мој одлазак из Челсија, а ја сам имао ту жељу да се вратим у Италију. Челси је сјајан клуб, у наредним годинама добили су толико младих играчи који ми одговарају“, рекао је Италијан додајући да је имао специфичну сезону у Лондону с обзиром да власник Челсија Роман Абрамович није смео да уђе у Енглеску.
„Прилично компликована ситуација, све је било у Марининим рукама и она је имала на хиљаде проблема да реши, фудбалски аспект био је у рукама нас особља,  а нисмо имали на располагању економску моћ“, навео је Сари.
Грановскаја заиста јесте имала тежак задатак у вези са положајем италијанског стратега, пошто је Челси платио више од 100 милиона фунти одштете бившим тренерима на име накнаде за раскид уговора.
Захваљујући њеним изванредним преговарачким способностима, услишена је жеља Сарија за одласком у Италију, те је у договору са управом Јувентуса италијански клуб за трансфер Сарија платио четири милиона фунти, што је умањило штету буџету „плаваца“.
У својој последњој утакмици на клупи Челсија, Сари је остварио победу над Арсеналом од 4:1 у финалу Лиге Европе 2019, што је био његов први велики успех као тренера, док је у Премијер лиги заузео трећу позицију.
Али, упркос европском успеху, Италијан никада није био нарочито популаран међу навијачима Челсија који су желели да Сари буде замењен легендом „плаваца“, Френком Лампардом.
Лампард је на крају и заменио Италијана на клупи, и водио је тим када су потписани играчи које је Сари поменуо:
„А онда су дошли Вернер, Хаверц, Маунт, Зијах – сви који одговарају мени и мом начину игре“, навео је Сари касније трансфере под Марининим вођством у сукобу са легендом Челсија.
Ипак, Лампард је посао у Челсију задржао само 18 месеци, да би у јануару ове године добио отказ управо због сукоба са Грановскајом, да би га заменио Томас Тухел који се потом попео на победничко постоље Лиге шампиона.
Легендарни Немац опчињен Рускињом – Марина је направила чудо усред пандемије
Магична Рускиња је зарадила новац Абрамовичу на сада отпуштеном фудбалеру
Газде би требало да уче од протераног Руса
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала