„Новак Ђоковић, Мајкл Фелпс, Мишел Обама...“

© AP Photo / Andy BrownbillЈапанска тенисерка Наоми Осака током Аустралијан опена 2020.
Јапанска тенисерка Наоми Осака током Аустралијан опена 2020. - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић се нашао на листи људи којима се јапанска тенисерка Наоми Осака захвалила на помоћи након што је објавила да се бори са депресијом.
Осака се недавно повукла са Ролан Гароса након што је кажњена због одбијања да се појави на конференцијама за медије, те јој је запрећено и од стране осталих Гренд слем турнира.
Јапанска тенисерка Наоми Осака - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Облак депресије над Паризом – ко је ђубре, где је била грешка и шта мисли Ђоковић?
Недуго затим, Јапанка је открила да се још од освајања првог Гренд слема 2018. године у Њујорку бори са депресијом, те се повукла и са Вимблдона.
Пред завршницу Вимблдона, Осака је одлучила да се поново појави у медијима, али, овог пута, искључиво на начин на који јој одговара, па је отворено писмо написала путем колумне у популарном „Тајму“, под насловом „У реду је да нисте у реду“.
„Желела бих да се захвалим свима који су ме подржали. Много их има које бих именовала, али почела бих од породице и пријатеља, који су били сјајни. Ништа није битније од тих односа“, написала је Осака и додала:
„Желела бих да се захвалим и јавним личностима који су ме подржали, охрабрили и били осећајни према мени. То су, поред осталих, Мишел Обама, Меган Маркл, Новак Ђоковић, Мајкл Фелпс, Стеф Кари...“.
​Двадесеттрогодишњакиња је објавила да се тенису враћа на Олимпијским играма које почињу 23. јула.
Уједно је објаснила да се никада није осећала комфорно живећи у популарности коју јој је донео професионални успех.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
У Америци се не може научити оно што је Новак понео из Србије /видео/
„Веровали или не, ја сам природно интровертна и не волим популарност. Одувек сам терала себе да кажем оно што мислим да је исправно, али сам због тога пролазила кроз велику анксиозност. Не осећам се комфорно у улози главног лица борбе спортиста за ментално здравље и ово је све ново за мене, а ни немам све одговоре.
Надам се да ће људи моћи да се поистовете са мном и разумеју да је у реду да нису у реду и да је у реду причати о томе. Постоје људи који ће вам помоћи и углавном постоји светло на крају сваког тунела. Мајкл Фелпс ми је рекао да сам тиме што сам урадио можда спасла некоме живот. Ако је то истина, онда је све ово било вредно тога“, подвукла је Наоми.
Бивши Новаков тренер о шокантном потезу шампионке: Цела каријера јој је угрожена!
Новакова лекција „специјалцу са задатком“
Роџер Федерер и „нешто иза ћошка“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала