Бивши амерички обавештајац признаје: Рат с Русијом није само хипотеза, а Америка је неспремна

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаРуски војник у Волгоградској области
Руски војник у Волгоградској области - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Могућност рата с Русијом није само хипотетичка, а влада Сједињених Америчких Држава уопште није спремна за њега, изјавила је бивши официр америчке обавештајне службе Ребека Кофлер у интервјуу за портал „Хил“.
Бивша службеница обавештајне службе у својим наводима се позива на изјаву председника Русије Владимира Путина који је недавно рекао да западне земље схватају да би изгубиле у случају избијања трећег светског рата.
„Сигурност руског лидера произилази из уверења Москве у то да се може борити и победити у рату са Вашингтоном под својим условима“, сматра Кофлерова.
Како додаје, Кремљ је изабрао за бојно поље сајбер-простор и свемир, јер се САД ослањају на употребу технологија чак и у борби са лоше наоружаним противницима као што су милитанти у Авганистану и Ираку.
Она је истовремено признала да су америчке ИТ мреже и сателити незаштићени, те не искључује могућност да је Русија у стању да уништи амерички орбитални систем одбране.
Кофлерова процењује да у овом моменту Црноморски регион остаје једно од највероватнијих жаришта могућег рата између Русије и НАТО-а у који би биле укључене и САД.
Она закључује да уверење Путина у то да Вашингтон не зна како да се супротстави Русији у случају рата доводи Америку у још тежу ситуацију.
Раније је руски председник Владимир Путин, говорећи о инциденту са британским разарачем који је нарушио руску границу у Црном мору, рекао да чак и да је Русија потопила тај брод ипак би било тешко замислити да би свет био на ивици трећег светског рата, „јер они који то чине знају да не могу изаћи као победници из тог рата“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала