Бура пред финале: Нејмар заратио са Бразилцима, а Меси има само један циљ

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Меси или Нејмар? Аргентина или Бразил? Биће познато у недељу рано ујутру после финала Копа Америка које ће два сата иза поноћи почети на легендарној Маракани.
Две најбоље репрезентације Јужне Америке, предвођене двојицом суперстарова, одмериће снаге у финалу Копа Америке, а јасно је да на трону има места само за једног.
Биће то уједно и рат двојице пријатеља Лионела Месија и Нејмара који ће овога пута морати да забораве на то и да постану љути ривали на терену.
Фудбалери Енглеске Калвин Филипс (лево) и Деклан Рајс - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
„Ово је питање живота или смрти“
Бар током 90 минута одлучујуће утакмице. За Леа Месија, освајача чак шест Златних лопти неретко кажу да није највећи икада, јер ништа са Аргентином није освојио.
Oво му је јединствена прилика кад се већ није прославио на Мундијалу у Русији пре три године, да пригли трофеј Копа Америке и да запуши уста критичарима. Јасно да је аргетински мађионичар у двориштву љутог ривала има само један циљ.
Наравно, далеко од тога да ће му бити лако, с обзиром да наспрам себе има мотивисаног домаћина, предвођеног првом звездом Нејмаром. 
Нејмар и Меси били су нераздвојни у Барселони, пре него што је Бразилац решио да изађе из сенке Аргентинца који је био суверени лидер, и да се пресели у Париз где је потписао уговор са Пари Сен Жерменом.
Ипак, далеко од тога да је ту било „зле крви“. Напротив! Наставили су да негују пријатељство, а Нејмар изузетно цени старијег колегу.
„Када сам дошао у Барселону, први ми је пришао и рекао да се не плашим да потражим помоћ, шта год ми треба. Увек је био ту, посматрао ме је као млађег брата, не постоји бољи човек у фудбалу од Леа Месија“, причао је својевремено Нејмар.
​А када је финале Копа Америка у питању, Нејмар је шокирао све изјавом да навија за Аргентину.
„Хоћу Аргентину у финалу, тамо имам много пријатеља и нормално да ми је драго што побеђују и желим их у финалу. А онда? Тамо желим да их победим, наравно“, изјавио је Нејмар.
Али, Нејмар је заратио са својим Бразилцима, јер има и оних који ће у финалу навијати за Аргентину због Месија.
„Ја сам Бразилац са великим поносом и љубављу према отаџбини. Одувек сањам да обучем бразилски дрес и слушам песму наших навијача. Навијам за Бразил у било ком спорту, на било каквом такмичењу. Ако се Бразилац такмичи у моделирању, ја навијам за њега. Ако је у питању Оскар или што год друго, навијам за Бразилце. Где год наступа Бразил, ја му пружам подршку. И питам се: Ко је Бразилац и не ради то исто? Ако, ја то поштујем, али одј**ите“, написао је на друштвеним мрежама Нејмар.
Маракана је спремна, спремни су и Бразил и Аргентина, Нејмар и Меси, па остаје да се види ко ће из те велике битке изађи као апсолутни победник.
► Спонзор и најбогатији арбитар света „купио“ да суди финале ЕП
► Кјелини пред финале причао о смејурији са Албом: Погрешио је... /видео/
► Перина рабона: Сви путеви воде у Рим!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала