Доказао да је отпуштен из Војске Црне Горе зато што је Србин

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Cropped photo / Војска Црне Горе
Војска Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Припадник црногорске војске Милан Медојевић после две године на суду је доказао да је отказ добио само зато што је Србин.
Судија Основног суда у Даниловграду Жељко Раичевић донео је првостепену пресуду по тужби Медојевића, којом је усвојио тужбени захтев, поништио решење о отказу уговора о раду и наложио Војсци Црне Горе да Медојевића врати на формацијско место које је обављао пре отказа.
Случај војника Медојевића, подсећа подгорички портал „Ин4С“ доспео је у јавност због тога што му је Војска Црне Горе, на чијем је челу био бивши министар одбране Предраг Бошковић, прекинула радни однос, како је раније казао Медојевић – зато што је Србин и што никад није хтео да се одрекне свог српског идентитета.
Медојевић је у Војсци ЦГ провео 10 година и након тога добио отказ под изговором да више није потребан служби.
„Ја сам Србин и нисам желео ни за какву цену да то променим, иако сам знао да ме то може коштати посла. Такође, желим да напоменем да сам и ван службе поштовао сва правила, нисам се бавио политичким радом и нисам члан политичке партије. Једина моја кривица је што сам Србин“, рекао је раније Медојевић.
Правду је потражио на суду и добио спор.
Његов адвокат Никола Балтић у изјави за „Ин4С“ каже да је првостепени суд донео једину закониту одлуку у чији исход није сумњао ниједног трена.
„Ова одлука показује да право и правда још станују у црногорском правосуђу“, рекао је Балтић, преноси Политика.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала