„Ја хомофоб, сексиста и расиста?“

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIИталијански фудбалски тренер Ђенаро Гатузо
Италијански фудбалски тренер Ђенаро Гатузо - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Италијански фудбалски тренер Ђенаро Гатузо оштро је демантовао критике које је добио након што није добио посао у Тотенхему.
Чувени некадашњи италијански фудбалер је од лета слободан агент, а једно време је био уско повезиван са упражњеним местом менаџера енглеског Тотенхема.
Председник клуба Данијел Леви се на крају одлучио за доскорашњег стратега Вулверхемптона Нуна Еспирита Санта, након чега су кренуле спекулације зашто је Гатузо одбијен.
Енглески медији су навели да је Тотенхем одбио Гатуза после притиска навијача, који су били незадовољни неким коментарима које је Италијан давао у прошлости.
Хештег #НеГатузу је био један од најпопуларнијих на Твитеру у Великој Британији, док су навијачи подсетили јавност како се темпераментни Италијан понашао у прошлости, сетивши се и сукоба са некадашњим помоћним Спурса Џоом Џорданом.
​Међутим, четрдесеттрогодишњак који је ове на крају минуле сезоне преузео Фиорентину на само 23 дана не верује да је то био разлог због којег није добио посао у Лондону.
„Не верујем да због тога нисам добио посао у Тотенхему. Мислим да је најгоре од свега за њихове навијаче тај сукоб са Џорданом 2011. Ја расиста, сексиста и хомофоб? То није истина, питајте моје бивше саиграче. Неке моје изјаве су извучене из контекста“, рекао је Гатузо за „Ла Републику“.
Српски тренер Александар Јанковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
„Срамота што Србија није на ЕП, већ развијамо теорије по кафанама“
Гатузо је коментаре према њему назвао „мржњом преко тастатуре“, осврнувши се и на оптужбе навијача да је хомофоб јер је 2008. године рекао да истополни бракови не би требало да буду дозвољени у црквама.
„Моја прича нас учи да мржња преко тастатуре може да буде опасна и потцењена. Ја сам јавна личност и имам ту моћ да могу да одговорим, али постоје многи људи који то не могу и који ће из немоћи да се баце кроз прозор. Рекао бих младима да живе свој живот, а не туђи“, закључио је светски шампион са Азурима 2006. године.
​► Фудбалски скандал и даље потреса Хрватску
Рекорд који буквално нико није могао да предвиди /видео/
Протестује због расизма, а уствари – он је расиста?! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала