Какве су предности човека рођеног на Балкану

Пратите нас
Зашто сматра да је велика привилегија потицати са Балкана, на основу чега онај ко је рођен на Балкану кад се упореди с неким из Француске или Енглеске може да види очигледне предности свог порекла – за „Орбиту“ открива награђивани писац Горан Гоцић, аутор романа „Човек из нехата“ недавно објављеног у издању београдске „Лагуне“.
Шта је концепт новог позоришта Театријум и којим ће представама поново оживети простор дворишта Ректората, култног места у коме су предстве постављали Радомир Стевић Рас и Петар Зец, за „Орбиту културе“ открива оснивач Театријума, глумац Тихомир Станић.
Чиме га је прича о Бошку Токину инспирисала да после 14 година седне на редитељску столицу и почне снимање филма „Буди бог с нама“, као и шта о улози авангардног уметника и једног од оснивача часописа Зенит мисли главни протагониста овог филмског остварења – сазнајемо од легендарног редитеља Слободана Шијана и главног глумца Милоша Биковића.
О европском филмском фестивалу Палић, о његовој дугој традицији, али и о изазовима пред којим се фестивал нашао – за „Орбиту културе“, уочи отварања овогодишњег издања, говоре директор фестивала Радослав Зеленовић и филмски критичар Ненад Дукић.
Емисију „Орбита културе“ можете слушати на таласима Студија Б, суботом од 10.00 до 12.00 сати, као и на нашем каналу на Јутјубу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала