"Лудачки планови" украјинског министра: Протерати пола милиона Руса са Крима

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаБалон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом
Балон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Примитивизам, представа и лудачка идеја – тако су руски политичари прокоментарисали идеју украјинског потпредседника владе Алексеја Резника да се депортује пола милиона Руса са Крима након његовог „повратка у састав Украјине“.
Резник, који је, осим што је потпредседник украјинске владе још и министар за „реинтеграцију окупираних територија“, изјавио је да Кијев разматра неколико сценарија за пола милиона Руса који су се преселили на Крим после 2014. године.

"Примитивне идеје"

Члан Савета Федерације из кримског региона Сергеј Цеков сматра да украјинске власти саме не верују у то што говоре.
"Још једна у низу њихова идеја не заслужује апсолутно никакву пажњу. Оваква реторика је предвиђена за унутрашњу употребу и кокетирање са националистима: кијевске власти треба да се смире. Крим се никад неће вратити у њему туђу Украјину", рекао је сенатор.
По његовим речима, полуострво је постало привлачно и за грађане Украјине. На Крим, према подацима Цекова, за седам година се преселило око 100.000 Украјинаца.

"Фарса и представа"

Колега Цекова, сенатор Алексеј Пушков, приметио је да украјински чиновници не говоре на који начин намеравају да врате Крим.
"Колико пута су у својим сновима "очистили" Донбас! Присаједињавали Кубањ, улазили у ЕУ. И сад спремају план протеривања Руса са Крима", написао је сенатор на телеграм каналу.
Политичар је са иронијом додао да, према верзији Кијева, "повратак Крима" ће се "сам од себи" десити. По мишљењу Пушкова, таква рачуница претвара изјаве украјинских политичара у бесмислену фарсу и политичку комедију.

"Планови лудака"

Планови кијевских власти за повратак полуострва не могу се остварити, сигуран је експерт Александар Форманчук.
"Само лудаци могу правити овакве неоствариве планове и сценарије. Крим је био, јесте и биће руски. Русија је питање Крима решила једном заувек. Крим историјски припада Русији. То право је извојевано од Турске после серије руско-турских ратова. Крим се сасвим случајно нашао у саставу Украјине у оквиру јединствене савезне државе, када се о независности Украјине није размишљало", рекао је Форманчук и позвао кијевске власти да не троше снагу и оскудан државни новац на израду сценарија за повратак Крима и позвао их да ураде нешто креативно.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала