„Насмејала сам се, а после ми је дошло да плачем“: Премијерка прокоментарисала изјаву Абазовића

Пратите нас
Прво сам помислила да је шала, да је Абазовић отишао у Сарајево да се забавља. Искрено, насмејала сам се. Али, после трећег читања његове изјаве схватила сам да он то заиста мисли и дошло ми је да плачем. Иако је све то што је изговорио реално тужно, ипак је здравије да се насмејем.
То је била прва реакција премијерке Србије Ане Брнабић на питање "Новости" како тумачи став потпредседника владе Црне Горе Дритана Абазовића, који је данас у Сарајеву поручио да "није задовољан изјавама Београда у последње време".
Премијерка je додала и да просто не може да верује да, после свега што је власт у Подгорици учинила у последње време, сада траже и да "водимо рачуна и о тоналитету наших изјава о Црној Гори".
Подсетимо, Абазовић је данас изјавио да није задовољан изјавама званичног Београда у последње време и оценио да оне не доприносе умањењу тензија
Он је навео да можда постоји доза одговорности и са стране Црне Горе и додао да се залаже за превазилажење недоумица у џентлменском дијалогу, преноси Побједа.
Изразио је уверење да ће и са друге стране превладати тај концепт и да ће ово што се дешава у последње време бити тумачено, како је рекао, као "инцидентна епизода".
Абазовић сматра да Црна Гора треба да ресетује односе са Србијом и да их унапређује на прави начин како доликује најблискијим могућим државама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала