Српски кошаркаши изгорели у жељи – ништа од финала са Американцима /видео/

© Фото : FIBA.COMСрбија кошаркаши
Србија кошаркаши - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Млади кошаркаши Србије, играчи узраста до 19 година, нису успели да се пласирају у финале Светског првенства пошто су у полуфиналу поражени од вршњака из Француске резултатом 75:69. Водили су „орлићи“ све до последње четвртине, у којој је уследио страховит пад у игри, који је проузроковао пораз и губитак шансе за борбу за злато са Американцима.
Лендри Ноко, Марко Симоновић и Огњен Добрић – КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Паклен распоред Звезде у Евролиги – Истанбул и Тел Авив прве станице
Млади кошаркаши Србије, играчи узраста до 19 година која с клупе води селектор Зоран Лукић, одлично су отворили полуфинални сусрет у Летонији против селекције Француске, која је претходно после продужетака успела да елиминише Литванију.
Уводну четвртину решили су у своју корист двоцифреном предношћу, пошто је на семафору био исписан резултат 23:13.
Јасно је да није било реално да ће тако лако наставити да одржавају стечену предност, па су Французи у наставку успели да реше другу деоницу са плус четири, те су "орлићи" на паузу отишли са шест поена предности.
Стефановић је био најросположенији за игру, први је стигао до двоцифреног учинка у табору српског националног тима. 
​У тренуцима када се „ломио“ меч, Филип Скобаљ се при резултату 54:53 крајем треће четвртине дигао на шут за три поена и погодио без проблема - 57:53. Ипак, и трећа четвртина припала је Французима - 20:18.
Како је одмицало време у полуфиналу у Риги, тако су „триколори“ успевали да истопе предност „орлића“, а затим и да дођу у предност. Упркос чињеници да су млади кошаркаши с кошем предности ушли у одлучујућу деоницу, катастрофално отварање исте коштало их је губитка пласмана у финале.
Доминирали су Французи када је било најпотребније и последњу четвртину су добили резултатом 22:12, с друге стране суперталентовани Никола Јовић из Меге покушавао је да им парира, стигао је до 15 поена, имао је и девет скокова и две асистенције, али недовољно.
И Стефановић је бројао до 15, Петровић и Скобаљ убацили су по 10 поена, али недовољно да се нокаутирају Французи и да се оде на корак од остварења сна и освајања светског злата.
Најефикаснији актер сусрета био је Жејшон Шикамбу са 19 поена, пратио га је Клемон Фриш са 14, док је Балу додао 13. 
​У финалу у Риги, у недељу од 20 часова снаге ће одмерити Француска и Сједињене Америчке Државе, које су тријумфовале против Канаде резултатом 92:86.
► Освета за пораз у Кини – Србија у полуфиналу Светског првенства!
► „Не плашите се тога да само црнци представљају САД“ /видео/
► Брука у Паризу – Хардена претресла полиција, амерички репер приведен /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала