Тестирање ракете „Циркон“ са фрегате „Адмирал Горшков“ до краја месеца

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање хиперсоничне ракете "Циркон" са фрегате "Адмирал Горшков" у Белом мору
Лансирање хиперсоничне ракете Циркон са фрегате Адмирал Горшков у Белом мору - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Тестирање руских хиперзвучних ракета „Циркон“ почеће до краја месеца и то са брода пројекта 22350 „Адмирал Горшков“.
Како су за Спутњик рекли у одбрамбено-индустријском комплексу то ће бити прво лансирање „Циркона“ ове године и укупно четврто са тог брода.
„До краја месеца у оквиру тестирања бродског ракетног комплекса са хиперзвучним ракетама ‘Циркон’ биће гађани копнени и поморски циљеви са фрегате ‘Адмирал Горшков’“, навео је саговорник агенције.
Тестирање ракете треба да буде завршено ове године.
Фрегата Адмирал Горшков (лево) на паради у Кронштату - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
„Циркон“ - адут руске флоте у будућности
Подсетимо, са ове фрегате прошле године три пута је лансирана ракета „Циркон“ – два пута на циљеве на мору и једном на копнене циљеве.
Претпоставља се да ће ракетама „Циркон“ бити наоружане фрегате пројекта 22350, најновије вишенаменске подморнице пројекта 885 М „Јасењ - М“, као и крстарица „Адмирал Нахимов“ коју тренутно модернизују и подморница „Иркутск“.
„Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуирани аеродинамични лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере уз помоћ сопственог потиска мотора током читаве руте.
При томе брзина ракете достиже око девет маха. Максимални домет ракете је хиљаду километара. „Циркон“ може подједнако ефикасно да погађа и циљеве на копну и на води.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала